Esnaf sanatkâr Çağlar’a minnettar

Türkiye ile Rusya arasındaki krizi çözen Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’a turizmci ve ihracatçıların ardından esnaftan da özel bir teşekkür geldi.

Esnaf sanatkâr Çağlar’a minnettar

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK- ASLIHAN AYDIN

Esnaf temsilcileri plaket takdim ettikleri Çağlar’a ‘’Sizinle iftihar ediyoruz. Esnaf size minnettar. Ülkemize hizmetleriniz için teşekkür ederiz’’ diye seslendi.

Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Başkanvekili Bahri Şarlı, BESOB Hizmet Binası’nda Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’ı ağırladı.

Bursalı esnaf temsilcileri, Rusya ile Türkiye arasında yaşanan krizin çözümündeki büyük rolü nedeniyle Cavit Çağlar’a plaket takdim etti.

BESOB’da gerçekleşen buluşmada ilk sözü BESOB Başkanı Arif Tak aldı. Cavit Çağlar’a her zaman saygı duyduklarını ve duymaya devam edeceklerini belirten Tak, Çağlar’ın BESOB’a gelmesinin kendileri için büyük önem taşıdığını vurguladı. Tak şöyle devam etti:

‘’Memlekete çok faydalı bir insan olarak yetiştiniz ve aynen devam ediyorsunuz. Rusya ile olan ilişkide gıptayla izledik. Bizim esnaf ve sanatkârlar olarak tek hedefimiz var; huzur ve güven. Bu ikisi varsa Türkiye’de her şey yolunda gidiyor. Başka bir şey aramaya gerek yok. Huzur olmazsa işlerimiz bozuluyor, alışveriş ve yatırımlar olmuyor, çarklar dönmüyor, paralar gelmiyor. Eğer huzur ve güven varsa bu işler kendiliğinden oluşuyor. Sizin yaptığınız o hizmet, huzur ve güven için çok önemliydi. Rusya ile bıçak bıçağa gelmiş olan Türkiye, şu anda sizin sayenizde en iyi komşuluk ilişkileri içerisinde. İhracat artmaya, alışverişler çoğalmaya başladı. Rusya ile ilişkilerimizde iyi bir noktaya gelmemizin sebebi sizsiniz. Bu hizmetleriniz için çok teşekkür ediyorum.’’

plaket-2.jpg

SİZİNLE İFTİHAR EDİYORUZ

Bursa Esnaf Sanatkârları Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı’nı da yürüten TESKOMB Başkanvekili Bahri Şarlı da, konuşmasında Cavit Çağlar’a övgüler dizdi.

Çağlar ile 1973 yılından bu yana tanıştıklarını dile getiren Şarlı, bir dönem aynı partide siyaset yapma fırsatı bulduklarını anlattı.

Şarlı, ‘’Bazı siyasiler vardır sadece siyaset yaptığı dönemde ülkesine ve milletine hizmet eder ama bir Cavit Çağlar, siyaseti bırakmış olmasına rağmen Bursa, Türkiye ve milletimiz için elinden gelen çabaları göstermiştir. Rusya ile olan münasebetlerimizin iyileşmesini Sayın Bakanımıza borçluyuz. Bu konuda kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Değerli Bakanım biz sizinle iftihar ediyoruz. Ülkemize yaptığınız hizmetler nedeniyle esnaf sanatkârlar size minnettar.’’

plaket-1.jpg

KOLAY KOLAY KİMSE YAPAMAZ

Bahri Şarlı, Cavit Çağlar’a hangi siyasi görüşten olursa olsun herkesin sevgisi olduğunu belirterek, ‘’Cavit Çağlar bir marka olmuştur; olmaya da devam edecektir. Siyaset üstüdür. Herkesin gönlünde taht kurmuştur. Çağlar, Bursa’da sosyal hayata da damga vurmuş çok değerli bir büyüğümüzdür’’ ifadelerini kullandı. Çağlar’ın önüne sunulan büyük imkânları elinin tersiyle ittiğini de hatırlatan Şarlı, ‘’Cavit Çağlar, ticarette bile yok olmayı göze alarak o günkü siyasi liderine sahip çıkıp, doğru olduğuna inandığı yolda yürümüştür. Kendisi büyük bir özveri göstermiştir. Bunu kolay kolay kime yapamaz’’ dedi.

BEN HİÇ PES ETMEM

Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, Bursa’nın her zaman üst noktalarda temsil edildiği esnaf sanatkâr camiasının temsilcileri ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kendisinin siyasete girip ülkesine hizmet etmesinde dönemin esnaf teşkilatlarının büyük katkısı olduğunu vurgulayan Çağlar, daha sonra hayatından kesitler aktardı. Başına bir sürü sıkıntı geldiğini ancak doğru bildiği yoldan hiç dönmediğini ifade eden Çağlar, “Benim için maddiyat hiç bir şeydir. Maneviyat çok kuvvetlidir. Ben hayatta tüm başarımı maneviyatım üzerine kurmuşumdur. Bir de çoğunuz biliyorsunuz, ben hiç pes etmem. Çünkü pes edecek bir hareketin içinde olmam. Daima modern dünyaya ayak uydurmayı, halkın refahını, barışı ve esnafın işinin çok güzel olmasını arzu ederim. Herkesin işinin iyi olmasını isterim. Benim dünyam pembe bir dünyadır. Karanlığı sevmem’’ diye konuştu.

SÜRECİ ANLATTI

Esnaf temsilcilerinin ilgiyle dinlediği konuşmasında sözü Rus uçağının düşürülmesine ve ardından yaşananlara getiren Çağlar, şunları aktardı:

‘’Olmadık bir anda bir uçak düştü. Türkiye büyük sıkıntıya girdi. Rusya bizim çok büyük iş ilişkimiz olan bir komşumuz. İlişkiler bir anda bıçak gibi kesildi ve düşman olduk. Biz değil onlar düşman oldu. Çünkü Rusya dünyanın en büyük iki devletinden birisi…

Benim siyasetten gelen 1992’lerden gelen dostlarım var. Dostluğa çok önem verdim ve hayatım hep dostlarımla geçti. 1990’lı yıllardan arkadaşım olan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar bir gün bana ‘Çok sıkıntıdayız. Düşürülen Rus uçağı bizi perişan etti. Büyük devletlerden biri bizi bölmeye uğraşıyor’ dedi.

Bazı kısımları üstü kapalı geçmek isterim. ‘Hallederiz paşam, dostlarımız var’ dedim. ‘Ben Cumhurbaşkanıma arz edebilir miyim’ dedi. ‘Olur’ dedim ve beni 30 Nisan günü davet ettiler. Huber’de 1,5-2 saat kadar görüştük. Sayın Cumhurbaşkanımızla konuştuk. Kendisinden talimatları aldık. Tek şey söyledi bana: ‘Biz özür dilemeyiz, tazminat ödemeyiz’.

Tabii sonra çıkıyor ortaya uçağın nasıl düşürüldüğü bu FETÖ hadisesinde. Dağıstan Cumhurbaşkanı ve Abbas Abbasov ile görüşerek 15 Mayıs günü Rusya’ya gittim. Kolay olmadı. Ben çok gittim geldim. Ben devlete ve devlet sırlarına saygılıyım. Bir tek şeyi burada vurgulamak istiyorum. Bu görevi bana veren Sayın Cumhurbaşkanım ve Sayın Putin olmasaydı bu iş olmazdı. Burada iki lidere de teşekkür ediyorum.

Bugün bizim Cumhurbaşkanımız ve Putin dünya barışı için çok büyük görev yapıyorlar. Suriye’de akan kanın durması için büyük çaba gösteriyorlar. Burada siyaset dışı konuşmak istiyorum. Cumhurbaşkanımın milli duruşundan son derece gurur duyuyorum. Bugün dik duruşuyla ülkemizi bölünmekten kurtardı. Rusya barışının sağlanmasıyla Rusya’nın tekrar bizle beraber hareket etmesi bize bir güç vermiştir. 15 Temmuz girişimi savuşturulmuştur.’’

ABD’NİN YAPTIĞI HİÇBİR TEKLİFİ KABUL ETMEDİM

ABD’nin çok yanlış yaptığının altını çizen Cavit Çağlar sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Hâlâ yanlışa devam etmektedir. Biz müttefikiz onlarla. Yakışmıyor. Aynı oyunu ve bu filmi ben daha evvel gördüm. Benim bankama el konulduğu zaman beni ABD’de tutukladı bunlar. Ama ben 13 günde ülkeme döndüm. Onların bana yaptığı hiçbir teklifi kabul etmedim. Bunu da ilk defa açıklıyorum. Şu anda Tayyip Erdoğan gibi bir Cumhurbaşkanımızın olmasından son derece mutluyum. Güven içindeyim. Dik duruyor ve o bakımdan esnaf teşkilatımız da bunu yakından takip etmektedir. Sayın Başbakanımız da gelip sizi ziyaret ettiler. Esnafa verilen kredilerde hükümetin büyük bir desteği vardır. Bunu söylerken ben hiçbir siyasi partinin ne yakınındayım ne karşısındayım. Şu anda normal bir vatandaşım. Doğruyu söylemek de benim görevim. Bugün bizi ve Olay ailesini ağırladığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum.’’

RUSYA’YA İHRACAT PATLAR

Geçtiğimiz günlerde Mercure Hotel’de Türkiye İhracatçılar Birliği ve çatısı altındaki birliklerin temsilcileri ile toplantı yaptıklarını hatırlatan Cavit Çağlar, ‘’Burada da bana teşekkür ettiler. Bir şeyi gördük orada. 2016 yılında 44 milyon dolar ihracat yapmışlar. Rakamlar öyle. Geçen sene bizim bu hadise çözüldükten sonra 6-7 ayda 1 milyar dolara çıkmış ihracat. Bu sene patlar. Evvelki sene Antalya çöktü. Orada binin üzerinde otel var. Herkes perişan ama şimdi bu sene rezervasyonlara cevap veremiyorlar’’ şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X