Esnaf ve tüccar e-faturaya hazır değil

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, 1 Ocak’tan itibaren 5 bin lira üzerindeki tüm faturaların elektronik ortamda düzenlenmesinin zorunlu olacağını belirtti.

Esnaf ve tüccar e-faturaya hazır değil

Kartaloğlu, son vergi düzenlemelerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Kamuoyunda vergi borçlarına ilişkin yapılandırmaya gidilmesi konusunda beklenti oluştuğunu ifade eden Kartaloğlu, TÜRMOB olarak böyle bir yapılandırmaya karşı olduklarını söyledi.

Kamuda yaşanan e-dönüşümle yılbaşından itibaren ticari ve mali hayattaki birçok belgenin artık elektronik ortamda düzenlenmesi gerekeceğine dikkati çeken Kartaloğlu, ‘’1 Ocak’tan itibaren 5 bin lira üzerindeki tüm faturalar için elektronik ortamda düzenleme zorunluluğu getirildi. Ama esnaf ve tüccar buna hazır değil. Bu konu sıkıntı yaratabilir. Bir nakliyeci ya da kamyoncu 5 bin liranın üzerinde mal satınca fatura istediğinizde ‘İnternete bağlanayım, Gelir İdaresinin portalına gireyim’ diyemez. Tarlada, bağda, bahçede ürün alırken, elektronik belge isteniyor. Bunlar ciddi sorun olacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X