‘Esnafa zorluk çıkaran bankalara yaptırım uygulansın’

TESK Genel Başkanı Palandöken, “Hükümet tarafından sağlanan yapılandırma ve faizsiz kredi imkanlarının kullandırılması konusunda, esnafa zorluk çıkaran bankalara yaptırım uygulansın.” dedi.

‘Esnafa zorluk çıkaran bankalara yaptırım uygulansın’

Türkiye Esnaf Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, faizsiz kredi kullandırılmasında ve yapılandırmalarda esnafa zorluk çıkaran bankalara yaptırım uygulanmasını istedi. 

Palandöken, yazılı açıklamasında, esnaf ve sanatkarlar için getirilen yapılandırma ve faizsiz kredi imkanlarına ilişkin bazı bankaların davranışlarını eleştirdi.

“Kara listede görünüyorsun’ diye kapıdan çeviriyorlar”

Söz konusu uygulamalarda esnafa zorluk çıkaran bankalara yaptırım uygulanmasını isteyen Palandöken, “Esnaflarımız adına bankalara bu durumu düzeltmeleri için çağırı yapıyorum. Türkiye Bankalar Birliğini de göreve

çağırıyorum. Devlet krediyi çıkardı. Ancak esnaf bankadaki hazır krediye ulaşamıyor. Çünkü bankaların prosedürlerini esnafımız aşamıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, bankaların kapısından dönen esnafın zor durumda kaldığını vurgulayarak, “Yapılandırmaya rağmen, şu veya bu nedenle çekini, senedini ödeyemeyenler, hatta sonradan ödeyenler için bile ‘Benim listemde kara listede görünüyorsun’ diyerek, esnafımızı kapıdan çeviren bankalar var. Bankalar bu olumsuz tavırlarından vazgeçsinler.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X