Esnaftan marketlere ‘poşet’ eleştirisi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bazı marketlerin, naylon poşetleri ücretli satmaya başladığını belirterek, ”Yönetmelik yürürlüğe girmeden parayla poşet satmak fırsatçılıktır.

Esnaftan marketlere ‘poşet’ eleştirisi

Poşet kullanımını azaltmak için yapıyor olsalardı, file ya da bez çantalar seçenek olarak sunulurdu” dedi. Poşet kullanımını azaltma amacı taşıyan yönetmeliği fırsata çevirenlere prim verilmemesi gerektiğine işaret eden Palöndeken şöyle devam etti: ”Bunun için çantamızda, yanımızda bez torba, kese kağıdı, file çanta gibi alternatif taşıma malzemeleri bulundurmamız lazım. Bunu alışkanlık haline getirmek doğa ve çevremiz için çok önemli.

Gelecek nesillere de bu alışkanlığı aktararak sağlığımızı ve dünyayı korumuş olacağız. Naylon poşetlerin, doğada yok olması uzun yıllar sürüyor ve sağlığa zarar veriyor. Naylon kullanımını azaltmak ekonomik anlamda da fayda sağlayacak. Plastiğin ham maddesi dışarıdan geldiği için dövizle ödeniyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X