Esnaftan naylon poşet uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, naylon poşetlerin doğaya ciddi zarar verdiğini belirterek, bunun yerine bez torba kullanımının özendirilmesi gerektiğini söyledi.

Esnaftan naylon poşet uyarısı

Palandöken, plastik atıkların ve naylon poşet kullanımının doğaya verdiği zararlara dikkati çekti. Türkiye’de gelecek yıl başından itibaren poşetlerin parayla satılması uygulamasına geçilmesinin planlandığını hatırlatan Palandöken, ‘’Bu uygulama başlamadan birçok firma parayla poşet satıp durumu fırsata çeviriyor.

Gerçekten bunu doğayı korumak adına yapıyorlarsa naylon poşet yerine bez çantalar kullanılmalı ve bunlar kar amacı güdülmeden cüzi bir ücretle satılmalıdır.

Vatandaşlarımız da naylon poşet alışkanlığını bırakıp, alışverişlerini file ve bez çantalarla yapmalıdır. Denizler ve ormanlar plastik şişelerle naylon çantalarla kirletilmemeli” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X