Et üreticilerinden ‘destek’ çağrısı

Bülent Tunç, Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) üreticiden kilogramı 28 liradan besi hayvanı alıp kestiğini ve karkas eti kilogramı 20 liradan bazı firmalara ucuz et satışı için verdiğini belirtti.

Et üreticilerinden ‘destek’ çağrısı

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TÜKETBİR) Başkanı Bülent Tunç, Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) üreticiden kilogramı 28 liradan besi hayvanı alıp kestiğini ve karkas eti kilogramı 20 liradan bazı firmalara ucuz et satışı için verdiğini belirterek, ”Biz devlet tarafından sübvanse edilen 8 liranın üreticiye destek olarak verilmesini talep ediyoruz. Bu şekilde kırmızı et üreticileri daha çok üretecek, fiyatlar da kendiliğinden düşecek” dedi. Bu satışın adının tanzim satış ya da başka bir isim olabileceğini kaydeden Tunç, ”Fark etmez. Bu ucuz etler sadece 3 markette değil, Türkiye’nin her yerinde satılacak.

Projemizi Cumhurbaşkanı’na sunduk. Yakın zamanda randevu alıp anlatacağız” dedi. Kırmızı et üreticilerinin, artan maliyetlerden dolayı birkaç aydır zarar ettiğinin altını çizen Tunç, et fiyatlarının yaz aylarına doğru normalleşeceğini, üreticinin zarar etmeyeceğini savundu. Tunç, yem fiyatlarının düşürülmesi için çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X