Etiyopyalılar İle Ordulular İftar Sofrasında Buluştu

Ramazan ayının ikinci gününde “Dünya Müslümanları Sultangazi’de” projesi kapsamında Etiyopyalı ve Ordulular Sultangazi’de kurulan iftar sofrasında buluştu.

Etiyopyalılar İle Ordulular İftar Sofrasında Buluştu

Sultangazi Belediyesi tarafından kurulan iftar sofrası Etiyopyalı Müslümanları ve Orduluları belediye binasının yanındaki yeni etkinlik alanında bir araya getirdi. Programa Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi Ordulular Dernek Başkanı Kemal Hıdır, çok sayıda Etiyopyalı ve Ordulu katıldı. Farklı coğrafyalardaki Müslümanların buluşturulduğu program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Etiyopya’ya özgü lezzetler ile iftar yapan Müslümanlar birbirleriyle sohbet ederek kaynaştı. İftarın sonrasında etkinlik alanında bulunan 15 ülkenin kültürlerinin tanıtıldığı stantlar da vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. “BÜYÜK DEVLET OLMANIN GEREĞİNİ YAŞIYORUZ” Etiyopya kültürüne özgü yemekler ile iftar yaptıklarını dile getiren Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Burada yemek kültürlerini hem bizlerle paylaştılar hem de buradaki Etiyopyalılar da memleketlerinin özlemlerini giderdiler. Hiçbir zaman et tırnaktan ayrılmadığı gibi bizde birbirimizden asla ayrılmayacağız. Bizi hiçbir şey yıldıramaz. Şehit olan kardeşlerime Allah’tan rahmet diliyorum. Biz büyük bir devletiz, büyük devlet olmanın gereğini yaşıyoruz” dedi. Etiyopyalılar ile birlikte orucunu açan Ordulu Derya Güler, “Bugün burada olmak çok güzel, çok heyecan verici bir duygu. Çok mutluyum bütün Müslüman aleminin bir arada olması çok hoş ve çok güzel bir şey” diye konuştu. Dünyada yaşanan olaylara karşı Müslüman ülkelerinin birlik içinde olması gerektiğini vurgulayan Etiyopyalı Ahmet Aman, “Ramazan ayında genellikle Müslüman ülkelerinde olaylar oluyor. Geçen sene bu büyük ay içerisinde Filistin’de de olaylar olmuştu. Bu olaylar Müslüman ülkeleri için yeni değil” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X