Euro rekor yeniledi

Dolarda küresel değer kazancı gelişmekte olan ülke para birimlerinde baskı yaratmaya devam ediyor. Dün hızlı yükselen ve 3,89’a yaklaşan dolar yeni günde 3,87’de. Euro/TL ise 4,54’ü aşarak rekorunu yeniledi.

Euro rekor yeniledi

Dolarda küresel değerlenme, ABD ile olan diplomatik gerilimin kısa vadede çözüme ulaşamayabileceği endişesi ve jeopolitik risklere ilişkin endişeler TL üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor. 

 

Dün 3,8880’e tırmanan dolar/TL bu sabah 3,8750 seviyesinde hareket ediyor.

 

Euro/dolar 1,16’nın üzerindeki seyrini sürdürürken, içeride euro/TL dün 4,5358 ile tüm zamanların rekorunu kırdıktan sonra yeni güne 4,5240 seviyesinde başladı.Ancak kısa süre sonra 4,54 seviyesinin üzerine çıkarak yeni zirvesini gördü. (4,5411)

 

Pıyasalar, dışarıda saat 11.30’da İngiltere TÜFE, saat 12.00’de Almanya ZEW eğilim endeksi, euro bölgesi GSYH ve sanayi üretimi, saat 15.30’da ABD ÜFE ve çekirdek ÜFE verilerini izleyecek. 

 

Avrupa Merkez Bankasının (ECB) düzenlediği konferansta başta ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen ve ECB Başkanı Mario Draghi olmak üzere konuşma yapacak merkez bankaları başkanlarının açıklamalarının da izleneceğini aktaran analistler, teknik açıdan dolar/TL’de 3,8450 seviyesinin destek, 3,90’ın direnç konumunda bulunduğunu dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X