Euro’da yeni zirve!

Dolar – Euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada dolar 4,05’in üzerinde seyrediyor, Euro 4,98’i aşarak rekorunu tazeledi.

Euro’da yeni zirve!

Geçen hafta tarihi zirveyi gören dolar bu hafta da yüksek seyrini korurken, Euro rekor tazeledi. 

Bankalararası piyasada dolar/TL 4,05’in üzerinde seyrediyor. Dolar cuma günü 4,0665 ile tüm zamanların en yükseğine çıkmıştı.

Euro/TL ilk kez 4,98’i aşarak tarihi rekorunu yeniledi. Euro gün içinde en yüksek 4,9828’i gördü.

Piyasalar ABD ile Çin arasındaki ticaret politikaları kaynaklı gerilimi yakından izlemeye devam ediyor.

Yurtdışında ise ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşları ve Suriye’deki gelişmeler piyasalarda izlenirken, risk iştahının seyrinin gelişmekte olan ülke para birimlerinin hareketinde etkili olması bekleniyor.

Analistler, teknik açıdan dolar/TL’de kısa vadede 4,0720 seviyesinin direnç konumuna gelebileceğini, 4,00 seviyesinin aşağı yönlü kırılması durumunda ise düşüşün ivme kazanabileceğini ifade etti. 

Doların başlıca para birimleri karşısındaki performansını gösteren dolar endeksi cuma günü yüzde 0.4 geriledikten sonra bugün yüzde 0.1 artıda 90.189’da bulunuyor.

Endeks cuma günü ABD tarım dışı istihdam verisi öncesinde 90.597 ile bir ayın zirvesini görmüş, ancak sonra beklentilerin altında kalan veri ve ABD ile Çin arasında devam eden ticaret gerilimi nedeniyle kazanımlarını geri vermişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X