Ev alacaklar bu fırsat kaçmaz

Bursa’da açılan ‘Yapı’ ve ‘Gayrimenkul’ fuarları vatandaşlara zamsız fiyatlarla ev sahibi olma ve evini yenileme şansı sunuyor. Organizasyon kapsamında, yapı ürünleri ile 8 bin 735 konut, 510 ofis ve 422 ticari alan görücüye çıktı. 

Ev alacaklar bu fırsat kaçmaz

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) işbirliğinde düzenlenen ‘17. Bursa Yapı Fuarı’ ve ‘4. Rising City Gayrimenkul Fuarı’ dün kapılarını araladı. Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 100 civarında firmanın katılımı ile gerçekleştirilen fuar, 21 Nisan Pazar günü akşamına kadar ücretsiz gezilebilecek.

Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, açılışta yaptığı konuşmada fuarın 2 holde yapı, diğer 2 holde gayrimenkul olmak üzere toplam 4 holde hazırlandığını söyledi. Gayrimenkul kısmında inşaat ve gayrimenkul sektöründe bitmiş projeler ile bu projelerin içinin tefrişatını içeren ürün gruplarının sergilendiğini anlatan Ersözlü, ‘’Yapı fuarında boyadan izolasyona, kapıdan pencereye, çatıdan zemin kaplamasına kadar çok farklı ürün grupları sergilenecek. Ayrıca 81 projede 8 bin 735 konut, 510 ofis ve 422 ticari alan görücüye çıktı. Firmaların çok güzel kampanyaları var. Yatırım yapmak isteyen, ev almayı düşünen, evinin içini yenilemek isteyen ve dekorasyona girmek isteyen tüm tüketicilerimizi fuara davet ediyorum” dedi.

KÖPRÜDEN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞ

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç da, fuarın özellikle vatandaşlar için büyük önem taşıdığını dile getirdi. Bunun, konut fiyatları 3’te 1 oranında zamlanmadan önceki son fuar olduğuna işaret eden Andıç, ‘’Son 1 yıl içerisinde üretim maliyetleri yaklaşık yüzde 50 artmasına rağmen konutlar hala 2017 rakamlarıyla satılmaktadır. Bu organizasyon zamlanmadan konut almak isteyenler için birçok projeyi bir arada görebilecekleri köprüden önceki son çıkıştır. Fırsatı kaçırmamalarını tavsiye ediyorum” dedi.

200’DEN FAZLA ALT SEKTÖRÜ ETKİLİYOR

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, inşaat sektörünün 200’den fazla alt sektörü harekete geçiren dinamik yapısı ve 2 milyonu aşkın istihdam katkısıyla Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörleri arasında olduğunu belirtti. Sektörün ülkenin büyüme performansına hem doğrudan hem de dolaylı olarak önemli katkısı bulunduğunu vurgulayan Şenocak, gayrimenkul sektöründe yabancıya satışlarda artış eğiliminin sürdüğünü işaret etti. Şenocak, ‘’Türkiye’nin cazibe merkezi kimliğine sahip Bursa, yabancıya konut satışında 2018 yılını 2 bin 700 konutla 3’üncü sırada tamamladı. Ülke ekonomimizin yeniden ivme kazanmasıyla inşaat ve gayrimenkul sektörümüz arzu ettiğimiz büyüme performansına yeniden kavuşacaktır” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YENİ HEDEF ŞEHİR MERKEZİ

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, inşaat sektörünün hala ekonominin temel unsurlarından biri olduğunu söyledi. Buradaki istikrarın ekonomideki istikrarın sürmesine katkı sağladığını dile getiren Dündar, şöyle devam etti: ‘’Bizler kamu ve belediyeler olarak sektörün önünün açılması için kentsel dönüşümlerle burada yer alıyoruz. Sektör rahat bölgeleri yeni açılan alanları tercih ediyor.

Ama şuan Osmangazi’ye baktığınızda bu alanların artık dolduğunu görüyoruz. Hamitler, Yunuseli, Demirtaş, Panayır… Şimdi yeni hedef olarak şehir merkezini hedef almamız lazım. Bunun ilk adımını Soğanlı’da gerçekleştirdik. Oraya ciddi bir vizyon ortaya koyduk. Yeni ihtiyaçlara yönelik ürünler ortaya koyarsak bu işin geliştiğini göreceğiz.”

HER GECENİN SABAHI VAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yerel seçimlerin yeni bittiğini hatırlatarak, sektörel bir durağanlığın söz konusu olduğuna dikkati çekti. Her gecenin bir sabahı olduğu gibi bu sürecin de bir arkası bulunduğunu anlatan Aktaş, ‘’Tabi Bursa özelinde yapılması gerekenler var. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizle birlikte Bursa’nın daha sağlıklı bir şekilde büyütülmesi, dönüşmesi, turizm pastasından daha fazla pay almasının sağlanması adına Bursa’nın tüm dünyaya açılması için hamleler yapacağız” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X