Evdeki kötü kokuları geçirmenin basit yöntemi

Günümüzde çalışan kadınların evlerini her gün dip köşe temizlemeleri mümkün olmuyor. Bunun yerine hayatı kolaylaştıracak pratik yöntemler öne çıkıyor. İşte bu yöntemlerden bazıları..

Evdeki kötü kokuları geçirmenin basit yöntemi

Halı Temizliği

Halı temizliği bir evin en önemli temizlik kurallarındandır. Evde bir de emekleyen minik bebeğiniz varsa halı temizliğinin önemi kat be kat artmıştır. Bebeğinizin sağlığı için halınızı sık sık doğal yollarla temizlemenizi öneririz. Bunun için 1 su bardağı karbonatı halının üzerine serpmeniz ve 10-15 dakika sonra elektrik süpürgesi ile süpürmeniz yeterli olacaktır. Ayda bir kez de sirkeli su ile silmenizi öneririz.

Evdeki Kötü Kokuları Tarçınla Giderin

Misafir öncesi evinizin hoş kokmasını istiyorsanız 2 çorba kaşığı kadar toz tarçını halının üzerine serperek 10 dakika bekletin. Ardından elektrik süpürgesi ile güzelce süpürün. Misafirleriniz geldiğinde daha önce hiçbir yerde duymadıkları bu koku ile mest olacaklardır.

Çelik Eşyalarınızı Zeytinyağı İle Parlatmaya Ne Dersiniz?

Mutfağınızdaki paslanmaz çelik yüzeyleri kadife bir beze damlatacağınız birkaç damla zeytinyağı ile ışıl ışıl yapın. İnatçı lekeleri ve parmak izlerini yok etmek içinde zeytinyağı kullanabilirsiniz.

Muslukları İlk Günkü Gibi Yapmak İçin

Kireç tortuları olan lekeli muslukları ilk günkü gibi yapmak için sihirli bir formül vereceğiz.

1 çay bardağı su

3 yemek kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı limon tuzu

1 tatlı kaşığı toz soda

Malzemelerin hepsini uygun bir kapta karıştırarak kaynatın. Bu suya batırdığınız sünger ile musluklarınızı pırıl pırıl yapabilirsiniz. Bu karışım sayesinde musluklarınız hem ışıl ışıl olacak hem de tekrar kirlenmesi daha geç olacaktır.

Kararan çelik çaydanlıklarınızı bu suyun içinde bir iki dakika kaynatın. Sünger ile sürttükten sonra çaydanlıklarınızın tertemiz olduğunu göreceksiniz. Bu karışım ile çaydanlıklarınızın içinide temizleyebilirsiniz.

Bu karışımın içine 1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı koyarak banyonuzu da etkili bir şekilde temizleyebilirsiniz. Bu karışımla banyoda kir ve kireç atıklarının kolaylıkla çıktığını göreceksiniz. Tuvalet, banyo, mutfak fayanslarını ve lavaboyu bu karışım ile kirlerinden kolaylıkla arındırabilirsiniz. Kısacası bu karışımı evin bütün alanlarında etkili temizlik için rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Fırınınızı Karbonat İle Temizleyin

Uzmanlar fırını kimyasal maddelerle temizlemeyi önermiyor. Bir sonraki yemekte fırın ısındığı zaman fırın yüzeyindeki kimyasallar yemeğe geçeceği için bunu kesinlikle yasaklıyor.

Öyleyse sizde fırınınızı kullanım sonrasında en sağlıklı şekilde temizleyin. Bunun için spreyli bir şişeye 1 su bardağı su, 4 yemek kaşığı sirke ve 2 yemek kaşığı karbonat sodası eklenir. Fırınla işiniz bittikten sonra bu karışımı sıkarak fırınınızı tertemiz yapabilirsiniz. Bir sonraki kullanımda da içiniz rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

Ayna Temizliğini Unutmamak Lazım

Ayna temizliğiniz için oldukça pratik bir bilgi vereceğiz. Tıraş köpüğünü aynaya sıkın. Başka hiçbir işlem yapmadan bezle tamamen kurulayın.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X