‘Evlenmek isteyenler kot pantolon giymesin!’

Günde yaklaşık 92 tecavüz suçunun gerçekleştiği tahmin edilen Hindistan’da bir bakanın, “Evlenmek isteyenler kot pantolon giymesin!” demesi, ülkede büyük tartışma yarattı.

‘Evlenmek isteyenler kot pantolon giymesin!’

Hindistan’da İnsan Kaynaklarından Sorumlu Devlet Bakanı Singh, bir grup öğrenciye yaptığı konuşmada, evlenmek isteyen kadınların Batı tarzı giyimden uzak durması gerektiğini öne sürdü. “Hiçbir erkek, evlenme aşamasına kot pantolonla gelen kadınla evlenmeye hazır olamaz” dedi.
 

Singh, dini liderlerin de bu tarz pantolonlar giymemesi gerektiğini söyledi.
 

Aam Aadmi Partisi’nin önde gelen isimlerinden Preeti Sharma Menon, Twitter hesabında “Bu kadın düşmanıyla evlenen kişi için üzgünüm” paylaşımını yaparak tepkisini gösterdi.
 

Hindustan Times gazetesinin Twitter hesabında yapılan ankete katılan binden fazla kişinin yaklaşık dörtte üçü, Singh’in sözlerine karşı çıktı.
 

2013’te tecavüz haberlerinin çoğalması üzerine bu olayları hafifmeşrepliğe bağlayan bakan, ülke kamuoyunda o zaman da büyük tepki toplamıştı.
 

Günde yaklaşık 92 tecavüz suçunun gerçekleştiği tahmin edilen Hindistan’da kadınlara yönelik cinsel suçlarla mücadele büyük eleştiri konusu.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X