Evlilikte 39 yaşa dikkat

Bursa’da yaşanan boşanmaların büyük çoğunluğunu 16 yılı aşan evlilikler oluştururken, en çok boşananlar ise 35-39 yaş aralığındaki çiftler oldu.

Evlilikte 39 yaşa dikkat

DERYA DEMİR

Uzmanlar, toplumda konuşulduğu gibi boşanma sayılarının artmadığını ifade ederken, ayrılıklara en önemli sebep ise şiddet ve aldatma gösterildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in  açıkladığı evlenme ve boşanma istatistiklerine göre; 2017 yılında Türkiye’de 569 bin 459 kişi evlenirken, boşanmaların yüzde 38’i ilk beş yıl içerisinde gerçekleşti. Bursa’da ise 2017 yılında 20 bin 730 kişi evlenirken, erkeklerde ilk evlenme yaşı 27’den 28’e, kadınlarda ise 24’ten 25’e çıktı.

Evlenme hızının yüzde 7.50’den, 7.10’a düştüğü Bursa, en çok Almanya, Suriye ve Avusturya’ya gelin verirken, en çok Suriye, Azerbeycan ve Almanya’dan kız almış. Öte yandan Bursa’da 16-17 yaş grubunda 429 kız çocuğunun evlendiği ortaya çıktı. 

EN ÇOK BOŞANMA 16 YILI AŞAN EVLİLİKLERDE

Bursa’da 2017 yılında 5 bin 242 kişi eşinden boşandı. Boşananların yaş ortalamasına bakıldığında ise en çok boşanan yaş grubunu 35-39 aralığındaki çiftler oluştururken, boşanma talebinin ise en çok bu yaş aralığındaki erkeklerden geldiği ortaya çıktı.

Bursa’da ikamet eden çiftlerin evlilik süreleri de ilginç istatistikler ortaya koydu. Buna göre en fazla boşanmak isteyenlerin bin 510 rakamı ile 16 yıl ve üzerindeki evliler olurken, en az boşananları ise 5 yıllık evlililer oluşturdu. 

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ALDATMALARDA ARTIŞ

Boşanma istatistiklerini değerlendiren Baro Yönetim Kurulu Üyesi Hüsniye Altın Yeşil, toplumda konuşulduğu gibi boşanma sayılarının artmadığını ifade etti. Boşanmaların en fazla nedenlerinin şiddet ve aldatma olduğunun altını çizen Yeşil, “Ekonomik anlamda yaşanan tartışmalar da boşanmalara neden oluyor.

Erkek, ailesine maddi mağduriyet yaşatmak istemediği için hem kendi üzerine hem de eşinin üzerine kredi çekiyor. Bu defa borçlu eşler de ortaya çıkıyor.

Bu da evliliklerde krize neden oluyor. Kadınlar en son çare olarak boşanmayı düşünüyor. Kadınlar artık eşlerinin kendilerini aldattıklarını sosyal medya üzerinden çözebiliyor.

Sosyal medyanın yaygınlaşması ile erkekler internet üzerinden eşlerini aldatmaya başladı. Bu da kadınların, aldatıldıklarını kanıtlyabilmesinin bir yolu oldu” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X