Evlilikte mutluluğu korumak için yapılması gerekenler

Mutlu bir evlilik yaşam stresi ile başa çıkmayı kolaylaştırırken, mutsuz bir evlilik büyük bir stres kaynağıdır.

Evlilikte mutluluğu korumak için yapılması gerekenler

Hatta tatmin edici olmayan bir evliliği sürdürmek hayatın diğer alanlarındaki stresi de artırabilir. Tükenmiş ve yorgun evlilikler, sürekli kavga ve tartışma ile geçen evlilikler kadar kötü olmasa da çiftler için problem haline gelebilir.

Araştırmalara göre birlikte eğlenebilmek evli çiftlerin mutlulukları için en önemli unsur. İlişkide yaşanan monotonluk çiftlerin sıkılmalarına ve birbirlerinden uzaklaşmalarına neden oluyor. Mutlu bir evliliğin anahtarı da ‘hiç kavga etmemek’ değil, çiftlerin aralarındaki anlaşmazlıkları, birbirlerine olan saygılarını yitirmeden, uzlaşarak çözebilmeleri.

Yaşamda karşılaşılan problemleri birlikte çözmeye çalışmak, çiftlerden birinin sıkıntılı olduğu zamanlarda diğerinin ona destek olması çiftleri birbirlerine yakınlaştırıyor. Bununla birlikte, mutlu ve monotonluktan uzak bir evlilik için, çiftlerin ilişkilerinde heyecan yaratabilmeleri çok önemli.

Peki, bir yanda hayatla boğuşurken evliliğinize nasıl heyecan katabilirsiniz? İşte size birkaç öneri:

Mutlaka haftada bir gece kendinize zaman ayırın ve birlikte bir şeyler yapın

İdeal olarak, evden uzaklaşın. Yemeğe ya da sinemaya gidebilirsiniz. Hatta bir gece kulübüne gidip, sabaha kadar dans edebilirsiniz. Bu size eğlenmeniz, yeni yerler keşfetmeniz ve baş başa birlikte olmanız için bir fırsat.

Düzenli olarak yeni şeyler deneyin

Hafta sonlarınızda ya da tatillerinizde sürekli aynı şeyleri yapmayı bırakın. Daha önce yapmadığınız şeyleri yapın. Birlikte ata binmeyi ya da dans etmeyi öğrenin. Farklı restoranları deneyin. Bu tür birlikte yapacağınız etkinlikler yaşamınızdaki stresi azaltmaya yardımcı olur ve birlikte yeni şeyler öğrenerek, gelişmenizi sağlar.

Birbirlerinizin yaşamlarına aktif olarak katılın

Eşinizin hayatına dahil olun. İş arkadaşları ile tanışın. Gün sonunda evde buluştuğunuzda, gün içerisinde neler yaşadığınızı, mutluluklarınızı, problemlerinizi paylaşın. Çocuklarınız varsa, onların hayatına da birlikte dahil olun. Bu şekilde yaşamın ve ebeveyn olmanın getirdiği stres azalacaktır.

Daha fazla eğlenin

Birlikte eğlenmeyi ilişkinizin bir parçası yapın. Espiri anlayışınızı geliştirin. Hayattan ve birbirinizden zevk almaya bakın. Sorumlulukların ve stresin eğlenmenize engel olmasına izin vermeyin.

Bu önerileri uygulamak hayattan daha fazla zevk almanıza, stresinizin azalmasına ve evlilikteki mutluluğunuzun artmasına yardımcı olabilir. En azından deneyin, mutlaka faydasını göreceksiniz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X