Eximbank’ın dönüşüm hedefi

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) üyesi ihracatçılar, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ile bir araya geldi.

Eximbank’ın dönüşüm hedefi

Crowne Plaza’da gerçekleştirilen ‘İhracatın Finansmanında Türk Eximbank Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Adnan Yıldırım, Türk Eximbank’ın Türkiye’nin ihracat odaklı büyüme stratejisine ciddi anlamda katkı koyduğunu belirterek, ‘’İhracatçılarımızın sadece dışsatımlarını artırmalarını değil, onların bir atılımı ve dönüşümü gerçekleştirmelerini hedefliyoruz” dedi. Türk ihracatçısının talep ettiği düşük maliyetli orta ve uzun vadeli kaynakları yurt dışından getirdiklerini ifade eden Yıldırım, dünyada kaynak getirme noktasında 7’nci banka olduklarını vurguladı. Yıldırım, Türk Eximbank’ın şu an itibariyle ortalama 10 milyar dolar yurt dışı kaynağı kullandığına işaret etti.

EN ÖNEMLİ KAYNAK

UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik de, Türk Eximbank’ın çabalarını çok önemli bulduklarını ve desteklediklerini dile getirdi. Bursalı ihracatçıların Eximbank kredilerine daha kolay ulaşması ve kredi taleplerinin daha hızlı sonuçlandırılması için Eximbank Bursa Şubesi’nin UİB binasında hizmet verdiğini hatırlatan Çelik, ‘’İller bazında ülke ihracatında bu yıl itibariyle 2. sırada yer alan Bursalı ihracatçılar artık tam yetkili bir Eximbank Şubesi’nden hizmet alabilmektedirler” diye konuştu. Eximbank kredilerinin ihracatçılar açısından önemine de değinen Çelik, ‘’Son dönemde döviz kurlarındaki dalgalanma nedeniyle finansman sıkıntısı yaşayan ihracatçılarımızın bu sıkıntıları aşmasının en önemli kaynağı Eximbank kredileridir” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X