Ezhel’e ikinci beraat

Şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği iddiasıyla tutuklanan ve beraat eden ‘Ezhel’ lakaplı Sercan İpekçioğlu, 10 yıla kadar hapis istemiyle ikinci kez yargılandığı davadan da beraat etti.

Ezhel’e ikinci beraat

Anadolu 59’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen karar duruşmasına sanık Sercan İpekçioğlu katılmazken, avukatı Fuat Ekin salonda hazır bulundu. Duruşmada söz alan sanık avukatı, ‘‘Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirmek suçu özel kast ile işlenebilen bir suçtur.

Yargılama konusu şarkılar sanat eseridir, bir bütün olarak değerlendirildiğinde uyuşturucu madde kullandırmaya özendirmek gibi özel bir kastın olmadığı açıktır” diyerek beraat istedi. Davayı karara bağlayan mahkeme de, sanık hakkında “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme” suçunun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi.

Şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği iddiasıyla 23 Mayıs 2018 tarihinde tutuklanan ‘Ezhel’ lakaplı Sercan İpekçioğlu, 19 Haziran’da davanın ilk celsesinde beraat etmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X