F- 35 Raporu Kongre’de

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye’nin satın almayı planladığı F-35 savaş uçaklarıyla ilgili raporunu Kongre’ye sundu. Washington, sözkonusu rapor sunuluncaya dek teslimatı durdurduğunu açıklamıştı.

F- 35 Raporu Kongre’de

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’ye F-35 savaş uçakları teslimatını geçici olarak durduran yasa tasarısını Ağustos ayında imzalamıştı.

Tasarının yasalaşmasından sonraki 90 gün içinde Pentagon’un Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin durumuna yönelik bir rapor hazırlaması ve bu rapor sunulana kadar da teslimatın durdurulması öngörülüyordu.

Pentagon’ın silah alımından sorumlu isimler biri olan Ellen Lord, ‘Türkiye’nin Rus yapımı S-400 hava sistemini almak istemesinin ‘çok sorunlu’ olduğunu ve birçok ABD’li yetkililerin Ankara ile konuyu görüştüğünü ancak Türkiye’nin fikrini değiştirmediğini’ ifade etti.

Söz konusu raporun ‘sadece gerçekleri dile getireceğini ve tavsiye vermeyeceğini’ ifade eden Lord, ‘Bu konuda ne yapılacağına karar vermek için Kongre ile birlikte çalışmalıyız. Kongre ile güçlü bir ortaklık olacak’ dedi

TÜRKİYE BASKILARA RAĞMEN S-400’DEN VAZGEÇMİYOR

Türkiye, S-400 füze savunma sistemleri satın almak için Rusya ile anlaştı. Ancak Türkiye’nin bu kararı başta ABD olmak üzere NATO ülkelerinin tepkisine neden olmuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Ekim ayında yaptığı açıklamada, S-400 füze savunma sisteminin kurulum çalışmalarının ekim 2019’dan itibaren başlayacağını duyurmuştu.ABD, Türkiye’yi S-400 sistemini satın almasının Washington’un yaptırım uygulamasına ve F-35 gibi diğer silah anlaşmalarının durdurulmasına neden olabileceği konusunda defalarca uyardı, ancak Ankara S-400 alımı konusunda kararlı.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X