Faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın 2017 yılı performansının da değerlendirildiği faaliyet raporuna MHP ve CHP’li Belediye Meclis üyeleri ret oyu verirken, Ak Partililerin oyuyla kabul edildi.

Faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi

CEMAL KIRGIZ 

Gemlik Belediye Meclisi nisan ayı olağan ikinci oturumunda 2017 yılı Faaliyet Raporu’nun tartışıldığı belediye meclisinde imar ile ilgili konular başta olmak üzere kamulaştırma, satın alma, takas ve belediye mülklerinin satışı da görüşüldü. 

CHP’li Emir Birgün,  2017 yılı Faaliyet Raporu’nda Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın,  “Gemlik’i daha yaşanabilir kent yapmak en büyük hedefimizdi” dediğini öne sürerek, “Demek ki halen bu hedefe ulaşılamamış” dedi.

Sanayiye doğru değil turizme doğru gelişim için hedef koyan Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın, turizm hedeflerini 696 sayılı KHK sonrasında yaptığı, “Gemlik’i Taşıyacağız” sözleriyle kaçırdığını iddia eden CHP’li Emir Birgün, buna karşın deprem riskine yönelik riskli bina tespiti ile ilgili halen bir çalışma yapılmadığını savundu.

Emir Birgün, faaliyet raporunda Büşükşehir Belediyesi ve hükümet yatırımlarının da yer aldığını ifade ederek, “Gemlik iyi yönetilemiyor” diye konuştu.

KALIN BİR KİTAP GİBİ

MHP’li Osman Doğan’da, 2017 yılı faaliyet raporunun kalın bir kitabı andırdığını ancak içeriğinin bunu karşılamadığını kaydetti. Osman Doğan’da, faaliyet raporunda geçmiş dönem çalışmalarının yanı sıra, hükümet yatırımları ve Büyükşehir yatırımlarının, Gemlik Belediyesi çalışmalarıymış gibi gösterildiğini söyledi. 

Kendisine yöneltilen iddiaları yanıtlayan Belediye Başkanı Refik Yılmaz,   2018 yılını yatırım ve atılım yılı ilan ettiklerini ve her hafta bir açılış ya da temel atma töreni düzenlediklerini anımsattı.

Başkan Yılmaz, “Gemlik hem liman, hem zeytin, hem turizm kentidir. Gemlik önümüzdeki yıllarda da Üniversite şehri olacaktır” dedi. Yılmaz, muhalefetin tespit ettiği aksaklıklar adına da daire müdürlerine talimat verdi.

Yapılan oylamada 2017 yılı faaliyet raporu MHP ve CHP’li meclis üyelerinin ret oyuna karşın Ak Partili Meclis üyelerinin oylarıyla, oy çokluğuyla kabul edildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X