Faiz indirimi olmazsa olmaz

Lik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt, konut faiz oranlarında indirim beklediklerini belirterek, bunun sektörde kırılma noktası olduğunu söyledi.

Faiz indirimi olmazsa olmaz

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Lik Yapı, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde önceki gün başlayan ‘4. Rising City Gayrimenkul Fuarı’nda ziyaretçilerden ilgi görüyor.

Lik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt, stantlarında yaptığı açıklamada, daha önceki yıllarda katıldıkları fuarların kendileri açısından çok verimli geçtiğini belirterek, hem yerli hem de yabancı alıcılardan iyi geri dönüşler aldıklarını vurguladı.

Fuarın sektörde yaşanan durağanlığın aşılmasına katkısı olacağını ifade eden Kurt, ‘’Gayrimenkuldeki bu durağanlığın yaz sezonuyla biraz daha hızlanmasını bekliyoruz” dedi. Şu anda konut kredi faizlerinin çok yüksek olduğunu altını çizen Kurt, bundan dolayı alıcıların tedirgin olduğuna işaret etti. Maliyetlerin yüzde 60 arttığını ancak buna rağmen zam yapmadıklarını kaydeden Kurt, ‘’Aynı fiyatlarla satmaya devam ediyoruz. Konut faizlerinde indirim bekliyoruz. Özellikle yüzde 1’in altı yani 0,99 kırılma noktamız. Kesinlikle bunu bekliyoruz. O bizim olmazsa olmazımız. O olmalı ki piyasa biraz daha hareketlensin” diye konuştu.

likyapi.jpg

KONUT ALMANIN TAM ZAMANI

Bugün 100 bin liraya satılan bir konutun 1 sene sonra maliyetinin 100 bin lira olacağına dikkati çeken Mehmet Kurt, ‘’Şu anda bizden yabancılar ya da yatırımcılar konut alıyor. Ancak konuta gerçek ihtiyacı olan insanlar 1 sene sonra bu fiyatlara alamayacaklar. Biz şu an her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Konut almanın tam zamanı çünkü yüzde 60’lık zammı yansıtmadık” ifadesini kullandı.

Firmalarıyla ilgili de konuşan Kurt, bu krizde büyüdüklerini vurgulayarak şöyle devam etti:

‘’Durağanlık yaşadık ama halimize şükrediyoruz. Geçen sene bu fuarda temelini attığımız projelerimiz vardı. 12 gibi kısa bir sürede hepsini teslim ettik. Seyirtepe Konakları gibi bir proje yapıyoruz. 402 daireli. Şu an yüzde 60 seviyelerine geldik. Yüzde 60’ını da sattık. Biz hiç durmadık. Gaz kesmeden devam ettik.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X