Faruk Çelik: Bu makamlara Cumhuriyet sayesinde geldik!

Cumhuriyet’in kuruluşunu kimsenin hafife almaması gerektiğini söyleyen Faruk Çelik, gündemdeki yeni devlet tartışmalarına da son noktayı koydu…

Faruk Çelik: Bu makamlara Cumhuriyet sayesinde geldik!

Siyasete en alttan başladı. Refah Partisi’nde yönetim kurulu üyeliğinden İl Başkanlığı’na yükseldi. Fazilet Partisi’nin önce il başkanı, sonra milletvekili oldu. Kısa bir süre de olsa Genel Başkan Yardımcılığı yaptı.

Kuruluşuyla birlikte AK Parti’de yer aldı. 2002’de AK Parti Genel Merkezi Seçim Koordinasyon Başkanı olarak seçimi yönetti.

O seçimde…

AK Parti Bursa Milletvekili olarak Meclis’e girdi ve Grup Başkanvekilliği süreci başladı. 5 yıl boyunca en yüksek oyla seçilen Grup Başkanvekili’ydi.

2007’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı oldu. Kısa bir süre Devlet Bakanlığı yapıp geri geldi. Son 2 yıl da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanıolarak hizmet verdi.

2011’den beri AK Parti Şanlıurfa Milletvekili seçilmesine karşın Bursa’nın siyasetçi olmaktan hiç vazgeçmeyen Faruk Çelik toplam 18 yıldır TBMM’de. Bunun 10 yılında Bakanlık, 5 yılında Grup Başkanvekilliği yaptı.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X