FED dünyanın beklediği kararı açıkladı

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz artırımına ilişkin söylemini değiştirmeyerek, politika faiz oranını ‘kayda değer’ bir süre daha mevcut seviyesinde tutma kararı aldı.

FED dünyanın beklediği kararı açıkladı

ABD Merkez Bankasından (Fed) faiz artırımı konusunda “sabırlı” olunacağını ve bunun daha önce kullanılan “kayda değer süre” ifadesiyle uyumlu olduğu bildirildi.

Fed’in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) bugün sona eren aralık ayı toplantısında alınan kararlar açıklandı. Bildiride, Fed’in politika faiz oranını artırmak konusunda sabırlı olacağı ve bunun daha önce kullanılan “kayda değer” ifadesiyle uyum gösterdiği belirtildi.

ABD ekonomisinin eylül ayında gerçekleştirilen son FOMC toplantısından bu yana gelişme kaydettiği ifade edilen bildiride, işgücü piyasasının da güçlü istihdam artışı ve düşen işsizlik oranıyla iyileştiği vurgulandı. Bildiride, ayrıca hanehalkı harcamalarında ılımlı artış gözlendiği ortaya koyulurken, konut sektöründeki toparlanmanın zayıf şekilde sürdüğü kaydedildi.

 

Öte yandan, enflasyonun gerileyen enerji fiyatlarıyla Fed’in yüzde 2 hedefinin altında seyretmeye devam ettiği ifade edilirken, uzun vadeli enflasyon beklentilerinin istikrarlı bir seyir izlediğine işaret edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X