Felaket kapıda

Amerika’nın doğu kıyılarına Atlantik Okyanusu’ndan saatte 225 kilometre hızla yaklaşan yaklaşan Florence Kasırgası nedeniyle büyük bir panik yaşanıyor.

Felaket kapıda

Özellikle Kuzey ve Güney Carolina’nın kıyı kesimlerinde yaşayanlar iç kesimlere doğru kaçarken, benzin istasyonlarının ve market raflarının boşalması sıkıntı yaratıyor. Doğu yakasında 5,4 milyonun üzerinde kişi için kasırga uyarısı yayımlanırken, 2 milyona yakın kişi için de tahliye emri verildi.

Kuzey Carolina Valisi Roy Cooper kıyı şeridindeki herkesi iç kesimlere doğru gitmeye çağırırken, yollarda uzun araç kuyrukları oluştu.

Yetkililer, felaket olarak nitelenebilecek sel ve nehir taşmalarının olabileceği uyarısında bulunuyor.

TRUMP’TAN VİDEOLU UYARI

 ABD Başkanı Donald Trump, resmi Twitter hesabından yayımladığı videoda, Florence’in ABD’nin doğusunda görülen en şiddetli kasırga olabileceğine işaret ederek, ‘Kasırgayla oyun oynamayın, o gerçekten çok büyük’ uyarısında bulundu.

Kasırga için tüm hazırlıkların yapıldığına işaret eden Trump, ‘Güvende olmanızı istiyorum. Kasırganın yolundan çekilin. Yerel yetkililerin yaptığı tahliye emrine uyun’ çağrısı yaptı.
 Trump kasırganın beklenenden ‘daha kötü’ olacağını belirtti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X