Festivalin 55 yıllık serüveni

Kent Müzesi’nde açılan “Festivalde 55 Yıl” adlı sergi, marka haline gelen Uluslararası Bursa Festivali’nin 1962 yılından günümüze ulaşan serüvenini gözler önüne seriyor.

Festivalin 55 yıllık serüveni

Dilek Atlı

Bursa’nın geleneksel hale gelen Uluslararası Bursa Festivali’nin 1962 yılından günümüze kadar uzanan 55 yıllık tarihi, “Festivalde 55 Yıl” sergisi adıyla Bursalı sanatseverlerin izlenimine sunuldu. Kent Müzesi’nin etkileyici atmosferinde sergilenen fotoğraflar, kent kültürüne sağladığı arşiv niteliğiyle ziyaretçilerden tam not aldı.

DÜNYAYA TANITIM İÇİN ÖNEMLİ…

Festivalin, 55 yılda ulaştığı noktayı ve uzun soluklu serüvenini Bursalılara aktarmak üzere bu serginin gerçekleştirildiğini kaydeden Bursa Kültür Sanat Vakfı Genel Sekreteri Ahmet Erdönmez, açılışta şunları söyledi:

“1988 yılında Kültür Sanat Vakfı kurulduğunda Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla süregelen festival, yine aynı katkıyla Bursa Kültür Sanat Vakfı organizasyonuyla Bursalılara hizmet veriyor. Dünyanın en önemli sahne sanatçılarının, Türk sanat müziği, Türk halk müziği ve Türk pop müziği sanatçılarının, bale ve halk dansları gösterilerinin yer aldığı 55 yıllık bir festivalin tarihine bu sergiyle tanıklık etmek mümkün. Bu sergi, Bursa Kültür Sanat Vakfı ve Bursa Kent Müzesi katkılarıyla hazırlandı. Arşivi incelediğimizde Bursa’nın kültür sanat hayatının derinliğini, artık bir müzeye sığacak seviyeye geldiğini fark ettik. Bu serginin ardından bir festivaller müzesi gelir diye düşünüyorum. 55 yılda bu festivali izleyen sayısı yaklaşık 5 milyon kişi. 31.’si düzenlenen ve bir yarışmayla taçlanacak Bursa Halk Dansları Festivali’ne bu yıl 22 ülke katılacak. 7-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde yaklaşık bin kişi gösteri yapacak. Sözkonusu bin kişilik grup, bu sergiyi gezecek. İşte bu sergi, Bursa’nın kültür sanat hayatının dünyaya tanıtımı açısından da çok önemlidir.”

‘ÇOK ANLAMLI’…

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Muhsin Özlükurt da, bu yıl 56.’sı düzenlenen Uluslararası Bursa Festivali’nin yoğun ilgiyle takip edildiğini belirtti. Baleden Türk sanat müziğine, klasik müzikten dünya müziklerine kadar birçok farklı alanda sanatçıları ve sanatseverleri bir araya getiren festivalin kentin kültür sanat yaşamına değer katmaya devam ettiğine vurgu yapan Özlükurt, “Bursalılara yönelik güzel geçen bu festival günlerinde, özel bir serginin açılışını da gerçekleştiriyoruz. Bursa’nın 55 yıllık festival serüveninin sergilendiği, neler yapıldığı ve nasıl geliştiğini izleme imkânına kavuşuyoruz. Kültür Sanat Vakfı’nın, Büyükşehir Belediyesi’nin ve diğer tüm katkı sağlayan kişi ve kurumların payını göstermek adına bu sergiyi çok anlamlı buluyorum” diye konuştu.

Özlükurt, Bursalıları sergiyi izlemeye davet ederek, “Kültür Sanat Vakfı’na desteğimiz her zaman devam edecektir. Emeği geçenlere, bu konuda çalışma yapanlara Bursa Büyükşehir Belediyesi adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X