Fetih Müzesi’nde özel gün

Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar ve eşi Nursel Çağlar, konuklarına Panorama 1326 Fetih Müzesi’ni gezdirdi. Çağlar, tarihi mekanda gerçekleştirilen şiir yarışması töreninde birinciye ödülünü verdi.

Fetih Müzesi’nde özel gün

DERYA DEMİR PINAR

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın Bursa’ya kazandırdığı Panorama 1326 Fetih Müzesi, Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar ve eşi Nursel Çağlar ile konuklarını ağırladı.

Çağlar çifti İstanbul’dan gelen misafirleri Erman Yerdelen, Mevhibe Yerdelen, Tanju Özyol, Burçin Özyol ve Taylan Bilgel’e, Panorama 1326 Fetih Müzesi’ni gezdirdi. Dünyanın tam ikinci panoramik müzesinde Çağlar ve beraberindekilere Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da eşlik etti.

img_8700.jpg

Dündar, konuklara müzede Bursa’nın fethi ve Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşunun nasıl resmedildiğini anlattı. Müzeyi çok beğenen heyet, Dündar ve ekibini çalışmalarından dolayı tebrik etti.

img_8741.jpg

ÇAĞLAR’DAN GENÇLERE ÖDÜL

Panorama Müzesi’nde Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması’nın ödül törenine de katılan Çağlar ve misafirleri, önce etkinlik kapsamında gerçekleştirilen sema gösterisini izledi. Semanın ardından geçilen törende, Türkiye’nin 75 ilinden 533 şiirin yarıştığı yarışmada dereceye girenler ödüllendirildi. Yarışmanın birincisi olan Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nden Nisa Nur Tetik ödülünü Cavit Çağlar’ın elinden aldı. 

img_8810.jpg

AKÇE BASTILAR

Yansıttığı tarihi değerlere uygun birbirinden farklı hediyelik eşyayı alışveriş standında bulunduran müzede, Cavit Çağlar ve konukları hatıra sikke bastı. Dündar’ın rehberliğinde Osmanlı’nın ilk akçesini basan Çağlar ve misafirleri müze bünyesinde yapılan uygulamaların tarihi yansıtmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

img_8821.jpgimg_8834.jpgimg_8846.jpgimg_8848.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X