FETÖ’cülere Yunan kalkanı

Türkiye, Yunanistan’da mahkemenin serbest bıraktığı 8 Türk askerini kaçırmasın diye özel güvenlik önlemi alındı. Yunan Emniyet ve İstibarat teşkilatları teyakkuza geçti. FETÖ’cüleri keskin nişancılar koruyacak

FETÖ’cülere Yunan kalkanı

Türkiye’deki 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası Yunanistan’a kaçan 8 askere ilişkin hukuki sürecin tamamlanmasının ardından serbest bırakılan  8 darbeci içn Atina yönetimi özel güvenlik önlemleri alıyor.
Türk Dışişleri Bakanlığı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ tarafından, Yunan mahkemesi tarafından serbest bırakılarak ve iltica hakkı tanınan 8 Türk subay hakkında yapılan kaçırma imalı açıklamalar Yunan devletini harekete geçirdi.  Yunan Emniyet güçleri ilk serbest bırakılan Türk subayından sonra almış oldukları katı güvenlik önlemlerini diğer Türk subayların da serbest bırakılmasıyla birlikte arttırmaya hazırlanıyor.  

24 SAAT, 90 POLİS

Yunan basını 8 Türk subayının adresi gizli tutulan bir veya iki müstakil evde ikamet ettiğinin düşünüldüğünü yazdı. Yapılan üst düzey toplantılar sonrası alınan önlemler arasında Türk subayların kaldığı evin iç ve dış cephesine yerleştirilen güvenlik kameralarıyla sürekli olarak gözetim altında alınması, olası planlı saldırıları önlemek amacıyla elektronik güvenlik ağı kurulması da yer alıyor.

FETÖ’cü askerler 24 saat boyunca vardiyalı olarak görev yapacak 90 polis tarafından korunacaklar.  Ayrıca evleri de 10 keskin nişancı tarafından sürekle gözetlenecek. Alınan önlemler kapsamında Yunan istihbaratının ajanları da bölgedeki şüpheli şahıslarla ilgili bilgi toplayacak.

Terörle Mücadele Dairesi’nden 12 polis alanın iç ve dış bölümünde sürekli bulunacak.  Attiki Emniyet Müdürlüğün’e bağlı 10 polis de Türk askerlerinin kaldığı binanın çevresinde devriye gezerken, 8 polisten oluşan iki motosikletli polis ekibi de görev yapacak.  

Ayrıca önlemler kapsamında 4 polisten oluşan iki Acil Mücadele ekibi de görev alacak.  Son olarak da 25 çevik kuvvet ekibi polisi ev veya evlerden daha uzak bir mesafede hazır bekleyecek.

SAVAŞ NEDİNİ SAYARIZ 

Öte yandan Yunanistan’da SYRIZA’nın iktidar ortağı olan ANEL Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Panayotis Sgouridis “Türkiye’nin 8 Türk subayını paketleyip alacağını söylemesi Casus Belli’dir (savaş nedenidir)” ifadelerini kullandı.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X