‘Filistin bizim için özeldir’

Filistin Kültür Günleri’nin açılışında konuşan Başkan Aktaş, Türkiye ile Filistin’in ortak noktaları bulunan ülkeler olduğunu belirterek, “Kudüs ve Filistin bizim için özeldir ve kırmızı çizgimizdir” dedi. 

‘Filistin bizim için özeldir’

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Filistin Kültür Bakanlığı ve Filistin Ankara Büyükelçiliği’nin iş birliğiyle düzenlenen ‘Filistin Kültür Günleri’, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde gerçekleşen Filistin Sanat Eserleri Sergisi ile başladı. 

“FİLİSTİN BİZİM İÇİN ÖZELDİR”

Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, böyle bir süreçte bu sergiyi çok anlamlı bulduğunun altını çizerek, “Filistin bizim özelimizdir. Her ne kadar Trump’ın saçmalıklarıyla Kudüs, siyonizmin başkenti ilan edilmeye çalışılsa da Mescid-i Aksa bizim ilk Kâbe’miz, Kudüs ve Filistin kırmızı çizgimizdir. Bu etkinlikler, hem inancımız, hem de tarihimiz ve kültürümüz gereği Filistin ile bulunan ortak noktalarımızın daha da artmasına ve birbirimize daha sıkı sarılmamıza vesile olur” dedi.

“KUDÜS SATILIK DEĞİLDİR”

Filistin’in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Nabeel Al Saraj, Türkiye’deki siyasi partilerin Filistin konusunda hemfikir olduğunu ifade ederek, “Bu tür etkinliklerle Trump’a, Filistin’in ayakta olduğunu gösteriyoruz. Trump ve onun benzerlerine söylüyorum ki; Filistin ve Kudüs hiçbir zaman satılık değildir. Biz tek devlet, tek ülke ve tek millet olarak ayakta duruyoruz. Türkiye ve Filistin arasında kardeşlik duygusu vardır” diye konuştu. 

“FİLİSTİN’DE BARIŞ OLMADAN DÜNYADA BARIŞ OLMAZ”

Vali İzzettin Küçük de, Filistin’in Müslümanlar için ne anlama geldiğini bilmeyenlerin gayretlerinin beyhude olacağını kaydederek, “Kudüs’ün sadece Müslümanlar için değil, yeryüzü için bir manası vardır. Sadece siyasi partiler değil tüm Türk halkı Filistin’in yanındadır” dedi. AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala da, “Kudüs için alınan karara itirazımızı Cumhurbaşkanımızın şahsında en yüksek seviyede dile getiriyoruz ve bunu reddediyoruz. Bunun uygulamaya geçmemesi için bütün diplomatik kanalları kullanacağız. Şunu bilsinler ki Filistin’de barış olmadan dünyada barış ve huzur olmaz” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile Filistin Sanat Eserleri Sergisi açıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X