Final’de çifte sevinç

2019-2020 sezonuna fırtına gibi giren Bursa ekibi, Federasyon Kupası’nda elde edilen başarıyı kutladı.

Final’de çifte sevinç

HATİCE DAL

Sezona Federasyon Kupası’nı kazanarak başlayan ve Türkiye Basketbol Ligi’ndeki ilk maçında evinde Mamak Belediyespor’u farklı mağlup ederek başarılı grafiğini sürdüren Final Gençlik Spor Kulübü 2019-2020 sezonuna mutlu başlamanının keyfini yaşıyor.

Federasyon Kupası’nda elde edilen başarı da önceki gün Tavacı Recep Usta’da gerçekleştirilen moral yemeğinde kutlandı. Final Okulları Kurucular Kurulu Başkanı ve Final Gençlik Spor Kulübü Başkanı İhsan Özen, Final Okulları Genel Müdür ve Final Gençlik Spor Kulübü Asbaşkanı Yasin Taşel tarafından gerçekleştirilen organizasyona teknik ekip, sporcular ve aileleri katıldı.

Keyifli dakikaların yaşandığı organizasyonda konuşan İhsan Özen, “Federasyon Kupası oldu bitti ama bizim için bu heyecan hala yaşıyor. Lige farklı galibiyetle başlayan sporcularımız bize çifte mutluluk getirdi” dedi.

TAKIMIN KİMYASI TUTTU

Takımın kimyasının çok tuttuğunu belirten Özen, “2006’dan bu yana değişik kupalar aldık ama ilk defa bunlardan daha anlamlı bir kupa kazandık. Biz bir okul kulübü olarak bu kulübü kurarken öncelikle lige fair-play getirmek, hakemle uğraşılmayan, seyircinin de sadece kendi takımını desteklediği bir takım oluşturmak istedik. Bu amaçlarla kurduğumuz takım bu yıl başka şeyler düşündürüyor ve bizi nereye götürecek bilmiyorum. Lig sadece bu kupadan ve aldığımız galibiyetten ibaret değil. Önümüzde çok zorlu maçlar da olacak mağlubiyetler de ama bu takımın kimyası çok tuttu ben onlara çok güveniyorum” şeklinde konuştu.

AMAÇ DAHA İYİ SEYİRCİ KÜLTÜRÜ

Final Gençlik Spor Kulübü’nün kuruluş amacının insanlara daha güzel bir tezahürat ve seyirci kültürü öğretmek olduğunu dile getiren Yasin Taşel ise, “Çocuklarımızın yaptığı ciddi ve başarılı çalışmalarla bu kupayı Bursa’ya kazandırmış olduk. İnşallah başarılarımız devam edecek” ifadelerini kullandı. Federasyon Kupası’nda hedeflerinin son derece mütevazi başladığını hatırlatan Genel Menajer Uğur Özmen de, “Çeyrek final, yarıfinal derken finalde şampiyonluk adayı güçlü bir takımı yenerek kupanın sahibi olduk. Kupanın hemen ardından ise kendi evimizde galibiyetle sezona başladık, bu son derece iyi oldu” açıklamalarında bulundu.

BAŞA BAŞ MÜCADELE EDERİZ

Alınan güzel sonuçlar için duydukları mutluluğu dile getiren Başantrenör Levent Erdoğan şunları söyledi: “Takımın bu kadar iyi reaksiyon vereceğini beklemiyordum. Çocuklar oldukça formda. Bu umarım böyle devam eder. Öte yandan yaz çalışmasını çok iyi geçirdik. Fiziksel olarak da yukarıdayız.” Sakatlığı dolayısıyla sezonun ilk maçında forma giyemeyen takım kaptanı Caner Topaloğlu da “Maçta net bir galibiyet aldık. Kupanın ardından böyle bir galibiyet motivasyonumuzu daha da yukarıya taşıdı. Bu kadro ile karşımıza çıkacak tüm rakiplerle başa baş mücadele edebiliriz. Amacımız tüm sezon boyunca performansımızın üzerine sürekli bir şeyler eklemek” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X