Fransa’dan BMGK’ya Suriye için toplanma çağrısı

Fransa, Suriye’deki insani durumla ilgili olarak, BMGK’ye toplantı çağrısı yaptı.

Fransa’dan BMGK’ya Suriye için toplanma çağrısı

Fransa’nın Suriye’deki insani durumla ilgili olarak, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni (BMGK) toplantıya çağırdığı bildirildi.

AFP’nin haberine göre, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, “Fransa Suriye’deki durumun giderek kötüye gitmesinden dolayı oldukça endişeli” dedi.

Suriye rejiminin yoğun bombardımanına sahne olan Doğu Guta bölgesinde on binlerce sivilin mahsur kaldığını belirten Fransız bakan, “Bu nedenle çok ciddi hale gelen insani riskleri görüşmek üzere Güvenlik Konseyi’ni toplantıya çağırdık” diye konuştu.

Çavuşoğlu, Fransız bakan ile telefonda görüştü

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Le Drian ile telefonda görüştüğü bildirildi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu Fransız mevkidaşıyla bugün telefon görüşmesi yaptı.

Çavuşoğlu, “Zeytin Dalı Harekatı”na ilişkin diplomatik temasları çerçevesinde dün ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile de karşı tarafın talebi üzerine telefonda görüşmüştü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X