‘Galip geldik’

İran’da günlerdir devam eden  yönetim karşıtı protestoların sona erdiği öne sürüldü. Devrim Muhafızları’ndan yapılan açıklamada ‘İran halkı ve güvenlik güçleri yabancı düşmanlar tarafından yaratılan karışıklığa karşı galip gelmiştir’ denildi.

‘Galip geldik’

İran’da günlerdir süren ve 27 kişinin ölümü ile 450 kişinin gözaltına alındığı eylemlerin sona erdiğine ilişkin açıklama Devrim Muhafızları’ndan geldi. 

Devrim Muhafızları’nın sitesinde yayınlanan açıklamada İran halkının ABD, İsrail, Suudi Arabistan ve iki yüzlü monarşi rejimleri tarafından çıkarılan kargaşanın İran halkı, istihbarat servisi ve polisi tarafından yenilgiye uğratıldığı belirtildi. Açıklamada ‘İran’ın devrimci halkı onbinlerce Besic gücü, polis ve istihbarat servisiyle birlikte kargaşayı yenilgiye uğrattı’ ifadesi kullanılırken ‘kargaşanın ABD, İngiltere, Siyonist rejim (İsrail), Suudi Arabistan ve Halkın Mücahitleri tarafından yaratıldığı’ kaydedildi.

İRAN MECLİSİ GÖRÜŞÜYOR

Öte yandan, İran’da 28 Aralık’ta başlayan ve birden fazla kente yayılan protesto gösterileri İran Parlamentosu’nda görüşülmeye başlandı. İran İslami Şura Meclisi Başkanlık Heyeti Sözcüsü Behruz Nemati, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkede meydana gelen son olayların  parlamento tarafından incelenmeye alınacağını dana önce açıklamıştı.

İran’daki olaylar 28 Aralık’ta Meşhed’de bir grup göstericinin ülkedeki hayat pahalılığı, işsizlik, yolsuzluk gibi sorunları protesto etmesiyle başlamıştı.

İran Başsavcısı Cafer Montazeri de Kum’da yaptığı konuşmaısnda, ABD’nin Irak’ın Erbil ve Afganistan’ın Herat şehirlerinde eylemlerin kitleselleşmesine destek vermek için merkezler açtığını söyledi.
İranlı yetkililer, Gözaltına alınan 450 kişinin yakın zamanda yargı önüne çıkarılacağı da açıkladı

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X