Gazetecileri verilen hapis cezasını savundu

Myanmar’ın fiili lideri Aung San Suu Kyi, ülkede Arakanlı Müslümanlara yönelik yargısız infazlarla ilgili askeri belgeleri ifşa ettikleri gerekçesiyle Reuters ajansının iki muhabirine verilen yedişer yıllık mahkumiyet kararını destekledi.

Gazetecileri verilen hapis cezasını savundu

Vietnam’ın başkenti Hanoi’de düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu Güneydoğu Asya Ülkeleri Toplantısı’nda konuşan Nobel Barış Ödülü sahibi Suu Kyi,  ‘Gazeteci oldukları için hapse atılmadılar. Hapse mahkum edildiler çünkü mahkeme, bu kişilerin Devlet Sırları Yasası’nı ihlal ettiğine karar verdi’ ifadelerini kullandı.

Arakanlı Müslümanlar’ın öldürülmesi ile ilgili haber yapmak üzere bölgeye giden muhabirler, 13 Aralık’ta ellerinde Arakan eyaletindeki bir mevkinin haritası ve askeri raporların bulunması üzerine Devlet Sırları Yasası çerçevesinde tutuklanmıştı.Gazeteciler söz konusu belgelerin kendilerine polis tarafından verildiğini ve polisin kendilerine tuzak kurduğunu savunuyordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X