Gazze’ye operasyon hazırlığı

İsrail, Gazze’ye yeni bir operasyona hazırlandığı bildirildi. Bu amaçla Gazze Şeridi sınırına onlarca tank, zırhlı araç ve çok sayıda asker konuşlandırıldı.

Gazze’ye operasyon hazırlığı

israil Savunma Bakanı Avigdor Liberman, ‘Hamas’a en ağır darbeyi vurma zamanı geldi’ diyerek Gazze’ye operasyon sinyali verdi. Harekata başlamamak için sebep olmadığın söyleyen Liberman, ‘diğer tüm seçeneklerin tüketildiğini’ savundu. Operasyon açıklaması sonrası bölgede gerilim yeniden yükseldi.

Gazze’ye 12 yıldır abluka uygulayan İsrail makamları daha önce yaptıkları açıklamalarla, 30’uncu cuma gösterisinin ‘Hamas için bir sınav olacağı’ değerlendirmesinde bulunmuştu. Görüşmelere aracılık eden Mısır’dan bir aracı ekibi, İsrail-Hamas çatışmasını engellemek için devreye girdi.

Önceki gün İsrail üzerinden Gazze’ye giren dört Mısırlı istihbarat yetkilisi Hamas liderleriyle görüşmenin ardından İsrail’e geri döndü. Ancak görüşmelerin sonucuna ilişkin bir açıklama yapılmadı.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X