Gedelekli turşu üreticisine destek

Orhangazi Belediyesi’nin Gedelekli turşu üreticileri için Gedelek Mahallesi ile Gemiç Mahallesi arasındaki Orhangazi Belediyesi’ne ait 100 bin metrekarelik arsa üzerinde planlanan ‘Turşu Entegre Tesisleri’ ile ilgili toplantı yapıldı.

Gedelekli turşu üreticisine destek

NEVZAT OKUMUŞ

Toplantıya, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Gedelek Muhtarı Mehmet Dönmez, Gedelek Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Şener ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Müdürlüğü’nden Proje Birim Amiri Muhammed Ali Akbayrak, Yerinde Kontrol Birim Amiri Kerem Oğuz Şimit ile Gedelek’te faaliyet gösteren turşu üreticileri katıldı. 

 

AB PROJELERİ…

Toplantıda, yapılması planlanan Turşu Entegre Tesisleri ile ilgili destekleme alınabilecek alternatif hibe ve AB projeleri görüşüldü. Kendilerinin de çalışma yürüttüklerini belirten Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, “Özellikle finansman konusunda alternatif çözüm önerileri üzerinde durduk.

Bu konuda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun bu tür yatırımlar için yaptığı desteklemeleri inceledik. Bu desteklemelerden yararlanabilecekler için çalışma başlatılacak.

Desteklemelerden yararlanamayacak olan firmalarımız için ise alternatif çözümler üretmek için uğraş vereceğiz” dedi.
Toplantıda TKDK yetkilileri de, kurumun desteklemeleri ile ilgili olarak katılımcılara bilgi aktardı.

Toplantı sonunda, Orhangazi Belediyesi, Gedelek Muhtarlığı, Kooperatif ve üretici temsilcilerinden oluşan 5 kişilik bir komisyon kurularak, çalışmaların daha hızlı yürütülmesi kararlaştırıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X