Gedikler Barajı ekonomiye katkı sağlayacak

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, yapımı devam eden Büyükorhan Gedikler Barajı’nın tamamlanmasıyla ülke ekonomisine yıllık 19 milyon 219 bin lira katkı sağlanacağını bildirdi.

Gedikler Barajı ekonomiye katkı sağlayacak

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, yapımı devam eden Büyükorhan Gedikler Barajı’nın tamamlanması ile bölge insanının ekonomik olarak rahatlayacağını ifade etti.  Aydın, barajın tamamlanmasıyla 2018 birim fiyatlarıya ülke ekonomisine yıllık 19 milyon 219 bin lira katkı sağlanacağını kaydetti.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyduklarını ifade eden DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, “Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor.

Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor” dedi.

Büyükorhan Gedikler Barajı’nda çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Gedikler Barajı’nın tamamlanmasıyla barajda depolanacak su ile Gedikler, Peçin, Pınarköy, Çeribaşı, Yakuplar, Danacılar ve Baloğlu köylerine ait 9 bin 240 dekar zirai arazinin sulanacağını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X