Geleceğin otomotiv mühendisleri yetişiyor

Bursa’da görevli olduğu okulda otomotiv konusunda dersler veren öğretmen Kutlu Tek, yaptığı çalışmalarla geleceğin otomotiv mühendislerini yetiştiriyor.

Geleceğin otomotiv mühendisleri yetişiyor

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde alan şefliği de yapan Motorlu Taşıtlar Öğretmeni Kutlu Tek, 20 yıldır öğretmenlik yaptığını söyledi. Bir memur olmanın ötesinde mesai kavramı gözetmeden güzel ve başarılı işler yapmak için yoğun çaba sarf ettiğini belirten Tek, görev yaptığı okullarda otomotiv sektörüne ara elemandan ziyade ana eleman yetiştirmeyi hedeflediğini vurguladı.

Otomotivin, Türkiye’nin lider ve lokomotif sektörü olduğuna dikkati çeken Tek, ‘’Bursa, otomotivde en fazla ihracat yapan il. Yetiştirdiğimiz öğrenciler de otomotiv sektörünün ana lokomotifi olan büyük firmalarda başta nitelikli eleman ihtiyaçlarını karşılıyor. Yükseköğrenime devam eden öğrencilerimiz var. Mezun olup önemli otomotiv fabrikalarında çalışan öğrencilerimiz de var. Onlara her zaman şunları söylüyorum: ‘Hayal gücünüzü hiçbir zaman sınırlamayın, ayaklarınızın üzerine basın.’ Yetiştirmiş olduğumuz öğrencilerimizin de yerli arabanın yapılması işinde aktif olarak yer alacaklarına inanıyorum. Öğrencilerimi yetiştirirken kendi işletmelerini kurmaları konusunda yüreklendiriyorum” dedi. Tek, temel amaçlarının çocukları geleceğe hazırlamak olduğunun altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X