‘Geleneksel sanatları yaşatacağız’

Büyükşehir Belediyesi’nin BUSMEK desteğiyle oluşturduğu ve 12 adet Hilye-i Şerif ile 21 adet İsm-i Nebi’den oluşan sergi, Muradiye Külliyesi’nde 19-25 Kasım tarihleri arasında ziyarete açıldı.

‘Geleneksel sanatları yaşatacağız’

Başkan Aktaş, unutulmaya yüz tutan geleneksel sanatları yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. 

Muradiye Külliyesi Kur’an Müzesi’nde organize edilen serginin açılışına, AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, BUSMEK kursiyerleri ve davetliler de katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı konuşmada, Hilye-i Şerif’in özellikle sanat ve edebiyat alanında yüksek dini duygularla işlenmiş konulardan biri olduğunu kaydetti.

Hat sanatında da Hz. Peygamberin görünüşünü anlatan hadis-i şerif ile dört halifenin isimlerinin yer aldığı güzel hatlarla yazılmış levhaları ihtiva eden eserlerin ‘Hilye-i Saâdet’ ya da ‘Hilye-i Şerîf’ olarak adlandırıldığını belirten Başkan Aktaş, İsm-i Nebî’nin ise Hz. Peygamberin mübarek isimleri anlamına geldiğini söyledi. Aktaş, hattatlar arasında Hz. Ali’nin daha çok bilinen tarifinin hilye şeklinde yazılmasının gelenek halini aldığını kaydetti. 

33 ESERDEN OLUŞUYOR 

BUSMEK’in geleneksel sanatların yaşatılmasına katkı sağlamaya devam ettiğini vurgulayan Aktaş, “Unutulmaya yüz tutan geleneksel sanatları yaşatma vizyonuyla düzenlediğimiz faaliyetlere Hilye-i Şerif ve İsm-i Nebî sergisini de ekleyerek çalışmalarımızı zenginleştiriyoruz. Sergimiz, BUSMEK Muallimzade Kültür Merkezi atölyelerinde hat ve tezhip öğrencilerinin bir yıldan fazla emek vererek vücuda getirdikleri toplam 33 eserden oluşuyor” şeklinde konuştu. Başkan Aktaş, açılışın ardından Milletvekili Ödünç ve davetlilerle birlikte sergiyi gezdi. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X