Gelin makyajı nasıl olmalı?

Profesyonel Makyaj Uzmanı Demet Tecir, gelin makyajının nasıl olması gerektiği hakkında bilgiler verdi.

Gelin makyajı nasıl olmalı?

Gelin Makyajı

Bütün gözlerin üzerinde olacağı düğün gecesinde kadınlar, gelinliğinin modelinden makyajına, saç şekline kadar her şeyin kusursuz olmasını isterler. Öte yandan gelin, gelinliğinin, saçının, makyajının ağırlığı altında ezilmemeli, kendini mümkün olduğunca hafif hissetmeli ve nasıl göründüğünü dert etmemelidir ki düğününün tadını çıkarabilsin. Profesyonel Makyaj Uzmanı Demet Tecir, bu yüzden gelin makyajının özenle planlanması gerektiğini ve gün boyu kalıcılığı olan bir makyajın gelinlerin kendilerini güvende hissetmeleri anlamına geldiğini söyledi.

Gelin Makyajı Planlaması Ne Demek?

Tıpkı gelinlik provası gibi, düğün günü yapılacak olan makyajın da provası yapılmalıdır. Makyajla ilgili kararlarınızı son güne bırakmayın. Profesyonel bir makyaj uzmanının da yönlendirmesiyle, yüzünüzün şekline ve cilt yapınıza göre kullanabileceğiniz ürünleri incelemeli, bu ürünlerle denemeler yapmalısınız. Makyaj uzmanıyla yapacağınız fikir alışverişi ve makyaj denemeleri, düğün günü karşılaşabileceğiniz kötü sürprizleri de öngörerek, hazırlıklı olmanızı sağlar. 

58984def73d52b98060134a6017263fd.jpg

Gelin makyajınızı planlarken elbette zevkleriniz ve istekleriniz önemlidir. Ama bir düğün söz konusu olduğunda, gelinliğin rengi ve modelinden tutun da, düğünün yapılacağı yere kadar pek çok unsur dikkate alınmalıdır. Gelin makyajı planlaması yapılırken düğünün yapılacağı mevsim ve düğün konsepti de göz önünde bulundurulmalıdır. Gelin makyajıyla ilgili kesin karar, tüm bu unsurların göz önünde bulundurulmasıyla yapılacak bir provadan sonra alınmalıdır. 

gelin-makyaji-nasil-yapilir.jpg

Gelin Makyajı Nasıl Olmalı?

Gelin makyajının hedefi, kusurlarınızı kat kat boyaların altında saklamak değil, güzel taraflarınızı daha dikkat çekici hale getirmek olmalıdır. Gelin makyajı için olmazsa olmaz bir diğer özellik de, makyajın gün boyu bozulmadan kalmasıdır. Her ikisi için de ilk yapılması gereken duru, parlak, canlı bir cilt elde etmektir. Bunun için Ultra HD ürünlerin tercih edilmesi cilde hem doğal bir parlaklık ve canlılık verir hem de üzerine uygulanan makyajın uzun süre kalıcı olmasını sağlar. Ultra HD özelliğe sahip cilt ürünleri, çok yüksek çözünürlüklü fotoğraf makineleriyle yapılan yakın plan çekimlerinde bile belli olmaz. 

d85eb2af80581e6a36f9eafff6445bc2.jpg

Gelin makyajının gündelik makyajdan farklı olması gerekir. Sürekli olarak fotoğraflarınız, videolarınız çekilecek ve bunlar büyük ihtimalle daha düğün bitmeden, yakınlarınızın sosyal medya hesaplarından yayınlanacak, albümlerde yer alacak. Hayatınızın bu en mutlu gününde, sürekli olarak nasıl göründüğünüzü ve fotoğraflarda nasıl çıkacağınızı düşünmek zorunda değilsiniz. HD ürünlerle yapılan makyaj tüm cilt kusurlarını kapatır. Üstelik cilt üzerinde kalın bir tabaka oluşturarak kendini belli etmez. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X