Gemlik Balık Pazarı’na otantik kimlik

Bursa Büyükşehir Belediyesi, çelik kontrüksiyonlu soğuk ve düzensiz yapısıyla yıllardan beri rahatsızlık oluşturan Gemlik Balık Pazarı’nın rehabilite edilmesi için düğmeye bastı.

Gemlik Balık Pazarı’na otantik kimlik
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’la birlikte pazar alanında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni mekanın kış ve yaz aylarına duyarlı, otantik yapıda olacağını açıkladı. ‘Bütünşehir’ uygulaması kapsamında yatırım ve hizmetlerini ilçelerle de buluşturan Büyükşehir Belediyesi, Gemlik Balık Pazarı’nın çelik kontrüksiyonlu soğuk yapısını ortadan kaldırmak için harekete geçti. Yaklaşık 1 yıl önce Büyükşehir Belediyesi ekiplerince hazırlanan projeler, Pazar esnafının beğenisine sunuldu. En çok talep ahşap ağırlıklı projeye olunca, çalışmalara başlanması kararı alındı.

Gemilk Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Büyükşehir bürokratlarıyla birlikte kahvehaneler bölgesindeki pazar alanında incelemelerde bulunan Başkan Altepe, kışın rüzgârdan, yazın sıcaktan korunabilecek ahşap ve bahçe düzenlemeli yapının yapımına kısa sürede başlanacağını söyledi. Balık pazarının Gemlik’in kahvehaneler bölgesindeki önemli bir merkez olarak niteleyen Başkan Altepe, kış ve yaz kullanılabilen, fonksiyonel ve sıcak görüntüye sahip projeyle Gemlik’in çevresinin değişeceğini ifade etti.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise, ilçenin en eski ve tarihi yerleşim bölgesi olan Balık Pazarı’nın yeni yüzüyle gerçek kimliğine kavuşacağını anlattı. Göreve geldiğinden beri Gemlik’e yaptığı katkılar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür eden Yılmaz, projenin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Başkan Altepe, Gemlik temasları sırasında Balık Pazarı Camii’nde de incelemeler yaparak, ibadet ve cenaze alanlarının genişletilmesi için kamulaştırma yapılması konusunda tespitlerde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X