Gemlik Fındıcak’a fındık ayıklama makinesi

Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Ziraat Odası Başkanlığı ve Gemlik Tarım ve Orman Müdürlüğü, Fındıcak Mahallesi sakinlerinin talebini yerine getirerek, üretici 60 ailenin kullanması için fındık ayıklama makinesi hediye etti.

Gemlik Fındıcak’a fındık ayıklama makinesi

CEMAL KIRGIZ

Yılda üç ton fındık üretimi yapılan mahallenin beş ton fındık üretimi hedefine ulaşması hedefleniyor.
Fındık ayıklama makinesi, Kaymakam Gürbüz Karakuş, Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, Tarım ve Orman Müdürü Müveddet Atmaca, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Beki ve Mahalle Muhtarı Ali Yurt’un katıldığı törende, mahalle sakinlerine hediye edildi.

Kaymakam Gürbüz Karakuş halk gününde gelen talebi değerlendirdiklerini belirterek, Ziraat Odası ve Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte fındık ayıklama makinesini aldıklarını kaydetti.

Fındıcak bölgesinde fındık üretimini yeniden canlandırmak ve kalitesi ile üretim değerini artırmak adına bu çalışmayı yaptıklarını kaydeden Kaymakam Gürbüz Karakuş, “Mahallemizin talebini yerine getirirken, önemli bir sorununu da çözmüş olduk” dedi.

Mahalle Muhtarı Ali Yurt da fındık ayıklama makinesi desteği için teşekkür etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X