Gemlik içme suyu projesine devam

Gemlik’in içme suyu sorununu çözmek amacıyla DSİ Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen projede yüzde 57 oranında ilerleme sağlandığı ve tesisin 2020 yılında hizmete alınacağı bildirildi.

Gemlik içme suyu projesine devam

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bursa’da inşa edilen Gemlik İçme Suyu İsale Hattı Projesi’nde çalışmalar devam ediyor. Gemlik’in içme suyu sorununu çözecek olan proje ile ilçeye yılda 18.95 milyon metreküp su temin edilecek.

Büyükkumla Barajı’ndan alınacak suyu Gemlik’e iletecek olan proje kapsamında su deposu, pompa istasyonu ve toplam uzunluğu 45 kilometre olan isale hattı inşa edilecek. 

YÜZDE 57 GERÇEKLEŞME…

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, içme suyu temini konusunda uzun vadeli düşündüklerini ve şehirlerin 2040-2050’li yıllara kadar içme suyu ihtiyaçlarını garanti altına aldıklarını söyledi.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “43 milyon 240 bin TL’ye mal edilecek olan Gemlik İçme Suyu İsale Hattı Projesi’nde şu ana kadar yüzde 57 fiziki gerçekleşme sağladık.

2020 yılında hizmete almayı planladığımız bu tesis ile Gemlik ilçemize yılda 18.95 milyon metreküp içme suyu temin edeceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X