Gemlik KHK’yı sorguluyor

OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile Depremin Gemlik’te risk olmaktan çıkarılması yönündeki girişim siyasi partilerin yanı sıra sivil toplum örgütlerini de harekete geçirdi. 

Gemlik KHK’yı sorguluyor

CEMAL KIRGIZ

Siyaset üstü değerlendirme platformu sözcüsü Hamza Aygün, siyasi parti ilçe başkanlarının yanı sıra sivil toplum örgütü yöneticilerini Atatepe Sosyal Tesislerinde ağırladı. Gemlik’in taşınması ya da dönüşümünün 
bilimsel dayanın olması gerektiğini ifade eden Aygün,  toplumun her kesimini kapsayacak bilimsel bir çalışma yapılmasını talep ettiklerini belirtti. Aygün, “Amacımız siyaset yapmak değil, siyaset üstü bir platform öncülüğünde Gemlik’in geleceğini bilimsel dayanakları ile birlikte planlamaktır” dedi.

HALKA RAĞMEN OLMAYACAK

Toplantıda yer alan Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, KHK’nın Gemlik’in taşınması anlamına gelmediğine dikkat çekerek, dönüşüm çerçevesinde yapılacak çalışmaların halka rağmen olmayacağını vurguladı. İslam, “Toplumun uygun görmediği hiç ir çalışmayı biz de uygun görmeyiz. Toplantılardan çıkacak her türlü detayı örgütümüz ve hükümetimiz ile paylaşacağız” dedi. 

MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz’da Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a hükümet nezdindeki girişimlerde ilçenin Kuzey İmar Planları ile destek verdiklerini belirterek, KHK ile ilçenin taşınma kararının sürpriz olduğunu söyledi. Özcanbaz, “Açıklamalar arasında büyük farklar var. Riskli alan mı, riskli bina mı? Bize gör riskli bina. Dönüşümde boşaltılacak ova kısmına ne yapılacak? 2013 yılı 1000’lik planlarda liman alanları çok görülüyordu. Gemlik Konteyner sahası mı olacak? Bunların netleşmesi gerekiyor” diye konuştu.

CHP eski ilçe başkanı Mehmet Uğur Sertasla’da, Kentsel Dönüşüm Komisyonu’nun kurulması gerektiğine işaret etti. Sertaslan, iyi planlanmamış yeni Gemlik’in nüfusunun on yıl içinde 500 bini aşacağını öne sürerek, taşınma ya da dönüşümde Gemlik halkının dışarıda bırakılmasından endişe duyduklarını açıkladı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Akıt’ta, Gemlik’in deprem riskinin en önemli gerçek olduğunu anlatarak, “Siyaset değil, Gemlik’in deprem riskini unutmadan, geleceğini iyi planlamalıyız. Gemlik’in geleceğini Gemliklilere rağmen kimse gasp edemez. KHK’nın iyi yönlerini de görmeliyiz.Eksiklerini de birlikte gidermeliyiz” dedi.

Platform öncülüğünde Gemlik halkının da katılacağı en geniş toplantının 10 Ocak Çarşamba günü saat 17 00’de Bütünler Düğün Salonunda yapılacağı ifade edildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X