Gemlik nefes alıyor

Gemlik Belediyesi, plansız ve çarpık yapılaşma sonucu ortaya çıkan sıkışık mahallelerde kamulaştırdığı binaları yıkarak ilçeye nefes aldırmaya devam ediyor. 

Gemlik nefes alıyor

Emlak İstimlak Müdürlüğü tarafından 2018 yılı kamulaştırma plânlarında yer alan iki taşınmaz daha belediye yatırım programına dahil edildi.

İmar planlarında yolda kalan Hamidiye Mahallesi Melten Sokak ve Ihlamur Sokak’ta bulunan binaların kamulaştırılması tamamlanarak, yıkım işlemleri gerçekleştirildi. 

Yapılan imar düzenlemeleri sonrasında yeni yollar ve caddelerin planlara uygun şekilde düzenlendiğini ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Gemlik’in bazı bölgelerinde yaptığımız kamulaştırmalar ile birlikte yeni eğitim alanları oluşturma, yeni meydanlar kazandırma, yolları açma ve genişletme, çürük binaları yenileyerek depreme dayanıklı ve yaşanılabilir alanlar teşkil etmek için çalışmalar yürütüyoruz” dedi. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X