‘Gemlik olduğu yerde kalacak’

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Balık Pazarı Mahallesi’ndeki bir kahvehanede düzenlenen ‘Gemlik Buluşuyor’ programında, ilçede planlanan kentsel dönüşümle ilgili vatandaşların sorularını yanıtladı. 

‘Gemlik olduğu yerde kalacak’

CEMAL KIRGIZ

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın’ın da katıldığı programda konuşan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik’in taşınmayacağını, yerinde dönüşeceğini vurguladı. Yılmaz, ‘Gemlik taşınacak olsa 24 milyon liralık kapalı pazar yeri, Perşembe Pazarı, okullar, spor salonları neden yapalım? Altyapı ve üstyapı yatırımlarını neden devam ettirelim? Gemlik merkezinde neden ruhsat verelim? AK Parti 2005 yılında iskeleden tahmil ve tahliye işlemlerini yasaklamış, şehir içinde TIR’ların dolaşmasını engellemiş bir parti iken, bu bölgelerin liman bölgesi olacağı nereden çıkıyor?’ dedi.

BİNA BAZLI DÖNÜŞÜM

Eski Terme Kaplıcası’nın Büyükşehir Belediyesi tarafından termal tesis olarak yapılacağını, bu nedenle restore edilen Balıkpazarı tarihi hamamının da Kültür Merkezi olarak hizmet vereceğini anlatan Refik Yılmaz, Paşa Konağı yanındaki eski Jandarma lojmanının da yıkılıp, sağlık ocağı yapılacağını kaydetti.

Cihatlı Mahallesi’nde yapılan bin 400 konutlu toplu konut hamlesinde ilk etap yerleşimin mayıs ayında yapılacağını, Engürücük’e 60 adet, Çukurbahçe’ye 20 adet, Hastane Çamlık Mevkii’ne de 18 adet toplu konut yapıldığını belirten Yılmaz, okullar, sağlık ocakları ve camilerin de belediye tarafından yapıldığını kaydetti. Bu binaların yarısının satılacağını,yarısının da takas yoluyla maliyetine verileceğini belirten Refik Yılmaz, ‘Gemlik bina bazlı yerinde dönüşecek’ diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın da, ‘İnsan odaklı çözümler üretiyoruz. Gemlik olduğu yerde duracak. Gemlik hiçbir yere taşınmıyor. Gemlik’e deprem riskine karşı güçlü konutlar kazandıracağız. Depremde bir tek insanımızın bile burnu dahi kanamasın istiyoruz. Gemlik yerinde dönüşürken, yeni imar alanlarıda da güçlü konutlar üreteceğiz’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X