Gemlik’e iki meslek lisesi

Gemlik’e iki yeni meslek lisesi yapılacağı bildirildi. Eşref Dinçer Mahallesi’ne yapılacak 24 derslikli lisenin temelinin bir ay içinde atılacağı belirtilirken, diğer lisenin ise Cumhuriyet Mahallesi’nde inşa edileceği kaydedildi.

Gemlik’e iki meslek lisesi

CEMAL KIRGIZ

Gemlik’te Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılacak olan 24 derslikli modern Endüstri Meslek Lisesi’nin yer tahsisi ve inşaat ihalesinin tamamlandığı bildirildi. Eşref Dinçer Mahallesi’nde yapılacak olan Endüstri Meslek Lisesi’nin temelinin bir ay içinde atılacağı kaydedildi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, mevcut Endüstri Meslek Lisesi’nin 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının yarısında yıkımına başlanacağını belirterek, “Yeni ve modern Endüstri Meslek Lisesi temeli bir ay içinde atılacak. İhalesi tamamlandı. Yer tahsisi bitirildi. 10 ayda bitirilmesi hedefleniyor. Modern Endüstri Meslek Lisesi kapsamında ayrıca 10 laboratuvar ve 2 atölye bulunacak. Bu okulun tamamlanması sonrasında depremsel risk bulunan mevcut Endüstri Meslek Lisesi binasının yıkımı başlayacak” dedi.

Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, ilçenin ikinci önemli meslek lisesinin de GEMPORT A.Ş. tarafından yapılacağını ifade etti. Gemlik Kumla yolu üzerinde Cumhuriyet Mahallesi Safir Park civarına yapılması planlanan 24 derslikli meslek lisesinde lojistik, bilişim ve kodlama gibi önemli dersler verileceğini anlatan Mehmet Duran, “Bu iki meslek lisesi ile Gemlik’in bu alandaki bütün eksiklikleri tamamlanacak. Modern ve sağlam meslek liselerinde çağdaş eğitim ve öğretimin tüm gerekleri yerine getirilecek. Milli Eğitim Bakanlığımıza ve GEMPORT A.Ş. yönetimine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X