Gemlik’e modern kültür merkezi 

Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan Cemil Meriç Kültür Merkezi törenle hizmete açıldı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Güzel hizmeti Gemlik halkına vermekten mutluyuz” dedi. 

Gemlik’e modern kültür merkezi 

Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan Cemil Meriç Kültür Merkezi törenle hizmete açıldı. İlçe merkezinde bulunan 650 koltuk kapasitesine sahip ve 900 metrekare alana sahip olan kültür merkezi, 2 kulis ve 70 metrekarelik sahneden oluşuyor. 25 kişilik enstrüman ile müzik gösterileri yapılacak kültür merkezi, ilçenin kapalı en büyük konferans salonu olma özelliğini taşıyor.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Kültür merkezimiz 650 kişilik. Burada tiyatro, konferanslar, seminerler, müzik faaliyetleri, açık toplantılar gibi çok yönlü kullanılacak. Her türlü derneğe, siyasi partiye, kuruluşa, kişilere açık. Özellikle gençlerimiz müzik ve tiyatro faaliyetleri yapsın. Daha önceki kültür merkezimize otobüsle gidilmek zorunda kalınıyordu. Burası yürüme mesafesinde. Herkesin rahatça kullanacağı bir alan” dedi. 

Gemlik’te tiyatro, müzik ve konferans salonu eksikliğinin olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Daha önce burada düğün salonu vardı. Onun yerine son derece konforlu bir kültür merkezi haline geldi. Güzel hizmeti Gemlik halkına vermekten mutluyuz. Bu tasarımı kendi mimarlarımız gerçekleştirdi. Kısa süre içerisinde yapıp hizmete sunduk” diye konuştu.

 Kültür merkezinin açılışına Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Yıldız, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışın ardından Hatipoğlu da ‘Gönül Sohbetleri’ isimli bir program yaptı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X