Gemlik’e yeni Devlet Hastanesi

Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan 261 yataklı Gemlik Devlet Hastanesi, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun katıldığı törenle hizmete açıldı. 

Gemlik’e yeni Devlet Hastanesi

CEMAL KIRGIZ

Sağlık Bakanlığı tarafından Gemlik Cihatlı Mahallesi Mevkii’ne yaptırılan 261 yataklı yeni Gemlik Devlet Hastanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

Yapımına üç yıl önce başlanan 30 dönüm arazi üzerinde 7 bin metrekarelik kapalı alana sahip ve 90 milyon liraya malolan yeni Gemlik Devlet Hastanesi’nin açılış törenine Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan da katıldı. 

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Milletvekili Adayı Zafer Işık, önce ilçede esnaf ziyaretleri yaptı. Daha sonra yeni Devlet Hastanesi açılış törenine katılan Hakan Çavuşoğlu, Gemlik’in vizyonuna vizyon kattıklarını ve güzel bir eser kazandırdıklarını söyledi. 

gemlik-acilis-manset.jpg

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, sağlık alanında yapılan yatırımlarla Türk Tipi Sağlık Modeli örneği geliştirdiklerini ve ABD başta olmak üzere Batı ülkelerinin bu modeli örnek almaya başladığını kaydetti. Sağlık hizmetlerinden memnuniyetin yüzde 77 oranında olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “Bizden önce Türkiye’nin gelirlerinin yüzde 87’si faize gidiyordu. Yatırım nasıl yapılacaktı? AK Parti iktidarından önce sağlık yatımları 18 milyar 700 milyon dolar iken şimdi bu alanda 117 milyar dolarlık bir yatırım söz konusudur” dedi.

Programda konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan da, Gemlik Devlet Hastanesi’nin Türkiye’deki sağlık alanında yapılan en önemli yatırımlardan birisi olduğunu ifade etti. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, yeni hastanenin yanı sıra Gemlik Belediyesi olarak da 5 yeni aile sağlık merkezi yaptıklarını belirtti.
   

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X