Gemlik’in geleceği parlak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçe ziyaretleri kapsamında Gemlik’te, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile bir araya geldi. Başkan Aktaş, ilçenin sorunlarının gündeme taşındığı toplantıda, Gemlik’in parlak geleceğine dair önemli adıml

Gemlik’in geleceği parlak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçelerde gerçekleştirdiği inceleme ziyaretlerini bu kez Gemlik’te sürdürdü. Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve bağlı şirketlerin yöneticilerinin de katıldığı incelemede, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ı Gemlik Belediyesi’ndeki makamında ziyaret etti. Gemlik Belediyesi bürokratları, meclis üyeleri ve muhtarların da hazır bulunduğu toplantıda, Gemlik’te yapılan, devam eden ve yapılması hedeflenen yatırımlarla alakalı konular değerlendirildi.

“Çıtayı daha yukarı taşıyacağız”

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik’te yaşanan sorunların bertarafına yönelik çalışmaların hızlıca yapılacağını söyleyerek, “45 gün önce gerçekleşen görevlendirme neticesinde aldığımız bayrağı, çıtayı daha yukarı çıkarmanın hesabıyla farklı kesimlerle buluşuyoruz. Bursa, 3 milyon nüfuslu marka bir şehir. Bu markaları daha çok nasıl parlatabiliriz, onun derdi, hesabı içerisindeyiz” dedi.

Bursa’nın 17 ilçesiyle beraber güzel olduğunu ve her ilçesinin de ayrı ayrı değerleri olduğunu vurgulayan Başkan Aktaş, bugüne kadar kente emeği geçenlere teşekkür ederek, “Gemlik, 2004 – 2005 yıllarından beri Büyükşehir süreci yaşıyor. Biz sorunları çözmek adına buradayız. Sonuç odaklı olalım, konuların üzerine daha yoğun gidelim, işi bitirmeye çalışalım ve pratik olalım istiyoruz” dedi.

Başkan Aktaş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile uzun yıllardır birlikte çalıştıklarını hatırlatarak, “Gemlik, 100 binin üzerinde nüfusu olan, Bursa’nın büyük ilçelerinden bir tanesi. Deniziyle, zeytiniyle ve diğer tüm zenginlikleriyle Gemlik, güzel bir ilçe. Daha nasıl güzelleşebilir, bu süreci nasıl destekleriz, biz bunu düşünüyoruz. Büyükşehir, koordinatör belediye olmak durumunda. Büyükşehir Belediyesi olarak altyapı, imar, çevre ve ulaşımla alakalı projeler üretmek ve bu konuda koordinasyon yapmak durumundayız. İlçe belediyelerinin sıkıntılarını biliyorum ve bütçe gerçeklikleri dahilinde yapılabilir işleri konuşuyoruz. Çok şeyler vaat edip, az şeyler yapmaktan ziyade yapabileceklerimizi değerlendiriyoruz. Öncelikler, aciliyetler daha önemli. Örnek olsun diye söylüyorum, bir köye, altyapı ve yolla alakalı sorunlar varken halı saha yapmaktan ziyade öncelikli konularını halletmemiz gerekiyor” açıklamasını yaptı.

“Birbirini tamamlayan iki belediyeyiz”

Birlik ve beraberlikle uyum içinde çalışacaklarını dile getiren Başkan Aktaş, “Biz iki ayrı belediye gibi değil, birbirini tamamlayan iki belediye gibi hareket etmek durumundayız. Büyükşehir Belediyesi olarak burada yapacağımız bir çalışmada muhatabımız Gemlik Belediyesi’dir, Gemlik Belediye Başkanı’mızdır” dedi.

Bundan sonraki projeleri daha yoğun istişare ile devam ettireceklerini vurgulayan Başkan Aktaş, “Bugün 15 – 16 aylık yol haritamızı belirlemiş olduk. Bundan sonraki Gemlik’e gelişlerimizi, esnaf ziyaretleri, temel atmalar, açılışlar gibi yapılacak çalışmalarla devam ettirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

“Yol haritamızı çizdik”

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da Başkan Aktaş’ın ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bugün Büyükşehir Belediyesi’nin Gemlik’teki projelerini irdelemiş ve yol haritamızı çizmiş olduk. Hem 2018’de yapılacak yatırımları, hem de 2019’un yatırımlarını programa almış olduk. Sahil yatırımları, meydan düzenlemesi gibi birçok yatırımı değerlendirdik. İnşallah bundan sonraki süreci güzel hizmetlerle geçireceğiz” dedi.

Yılmaz, Başkan Aktaş’ın 13,5 yıllık İnegöl Belediye Başkanlığı sürecinin dolu dolu geçtiğini hatırlatarak, “İnegöl’ün çehresinin değiştiğini biliyoruz. Başarılarınızı Büyükşehir’de de göstereceğinize inanıyoruz. Bu anlamda Büyükşehir Belediyesi’nin tanımış olduğu hizmet imkanlarını, Bursa’mızın 17 ilçesiyle beraber Gemlik’imize de sunacağınızdan son derece eminiz” diyerek yeni görevinde başarılar dilediği Aktaş’a çalışmalarından dolayı da teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X