Gemlikli balıkçı endişeli

Bilinçsiz avlanma ve hava şartlarının balık neslini tehdit ettiği ifade edildi. Gemlik Balık Hali’ne mezgit, lüfer gibi balıklar gelmezken, geçtiğimiz haftalarda 10 liraya kadar düşen hamsi de yeniden 15 liraya yükseldi.

Gemlikli balıkçı endişeli

CEMAL KIRGIZ

Gemlik Balık Hali esnafı balık çeşitlerinin azlığı ve fiyat yüksekliğinin kendilerini de olumsuz etkilediğini ifade ederek, balıkçılığın geleceğinden endişeli olduklarını vurguladı.

Bilinçsiz ve kaçak avlanmadan da şikayet eden balıkçı esnafı, hava şartlarının olumsuzluğunun da buna eklendiğini ve balığın Karadeniz üzerinden Rusya kıyılarına kaçtığını anlattı. Balıkçı esnafı, ‘Geçen yılları bile arar hale geldik. Önlem alınmazsa balık fiyatları düşmez, balık çeşitlerine olan hasretimiz devam eder. Hava şartları düzelirse, balık denizlerimize gelirse belki hamsi, istavrit ve sardalya gibi balıkların fiyatları düşebilir. Şu an dalgalı fiyatlar söz konusu. 14 kilo gelen hamsinin kasası 300 lira. Alım gücü de yok, satım gücü de yok’ diye konuştular.

Gemlik Balık Hali’nde balık fiyatları şöyle:

Hamsi Kg. : 15 TL
İstavrit Kg. : 20 TL
Sardalya Kg. : 10 TL
Çupra Kg. : 30 TL
İthal Palamut (3 tane) : 10 TL
İnce Çinekop : 30 TL
İri Çinekop : 60 TL
Levrek : 25 TL

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X