Gemlik’te başkansız devir teslim töreni

Yerel seçimlerde başa getirilen ilçe belediye başkanları, mazbatalarını alıp işbaşı yapmaya devam ediyor. Gemlik’teki devir teslim törenine, eski Başkan Yılmaz katılmadı.

Gemlik’te başkansız devir teslim töreni

31 Mart yerel seçimlerinde seçilen ilçe belediye başkanları, eski başkanlardan koltukları devralıyor.

Gemlik Belediyesi’ndeki devir teslim törenine eski Başkan AK Partili Refik Yılmaz katılmadı. Başkanlık mührünü Yazı İşleri Müdürü’nden alan yeni belediye başkanı CHP’li Mehmet Uğur Sertarslan, duruma tepki gösterdi.

Sertarslan, ‘Gemlik, Yazı İşleri Müdürü aracılığıyla devri yapılacak bir kent değildir’ diye konuştu. Gemlik’in kamplaşmadan uzaklaşacağını kaydeden Sertarslan, ‘Gidin bize oy vermeyen insanları bulun, onların boynuna sarılın. Benim en büyük projem Gemlik’i barıştırmak’ diye konuştu.

Karacabey’de seçimlerin ardından yeni dönemde de belediye başkanlığını kazanan Ali Özkan, mazbatasını AK Parti ve MHP ilçe yönetimi, meclis üyeleri ve vatandaşların yoğun katılımıyla, İlçe Seçim Müdürü Nezahat Uluca’dan aldı. Yeni adliye binasındaki ilçe seçim müdürlüğüne giderek mazbatasını teslim alan Başkan Özkan’a, eşi Gülden Özkan ile iç mimarlık son sınıf öğrencisi olan küçük kızı Serra Özkan da eşlik etti.

KESKİN: KAPIMIZ AÇIK…

Devir teslimin yapıldığı bir diğer ilçe Keles’ti. Cumhur İttifakı AK Parti adayı olarak Keles Belediye Başkanlığına seçilen Mehmet Keskin, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Tansu Yılmaz’dan mazbatasını aldıktan sonra Belediye Başkanlığını da devraldı ve göreve başladı.

Yeni seçilen Belediye Meclis Üyeleriyle beraber belediyeye geçen Keskin ile geçmiş dönem Belediye Başkanı Mehmet Teke arasında görev devir teslim töreni de gerçekleştirildi. Keles’in yeni Belediye Başkanı Keskin, ‘Belediye Meclis Üyelerimizle birlikte, Keles’te başarılı hizmetler sunmaya devam edeceğiz.

Keleslilere kapımız her zaman açık olacak, onların sorunlarını dinleyerek, isteklerine en iyi şekilde cevap vereceğiz’ dedi. Keskin, devir teslim töreninin ardından Belediye Meclis üyelerinin de katılımıyla Belediye çalışanlarıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi.

YÜZDE 63,8’LE SEÇİLDİ…

Büyükorhan’da da eski Belediye Başkanı Hasan Taş, yüzde 63,8 oy oranı ile seçimi kazanan Cumhur İttifakı’nın AK Parti’li adayı Ahmet Korkmaz’a koltuğu devretti. Mazbatasını aldıktan sonra devir teslim töreni için belediyeye giden yeni başkan Korkmaz’a çok sayıda vatandaş eşlik etti. Korkmaz, eski başkan Taş’a çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X