Gemlik’te festival heyecanı

Gemlik Belediyesi’nin Gemlik Kent Konseyi ile birlikte organize ettiği ve bu yıl dördüncüsü yapılacak olan Uluslararası Gemlik Zeytin Festivali bugün başlıyor.

Gemlik’te festival heyecanı

CEMAL KIRGIZ

Üç gün sürecek festival öncesi dün akşam Atatepe Sosyal Tesisi’nde tanıtım toplantısı yapıldı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz Gemlik zeytinini uluslararası düzeyde tanıtmak, üretici ve tüccarın daha fazla faydalanması adına zengin içerikli bir program hazırladıklarını belirterek, “Artık şehirler yarışıyor. Her şehir kendi güzelliklerini, kendi ürünlerini öne çıkarıyor. Biz de dünyanın en kaliteli, en lezzetli sofralık zeytinini bu festival sayesinde uluslararası düzeyde tanıtmak istiyoruz” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim de geleneksel şenlik yürüyüşü ile start alacak festivale Romanya, Bosna Hersek ve Yunanistan ekiplerinin de katılacağını söyledi. Mukaddes Serim en uzun zeytin kahvaltı sofrası, 81 ilden gelen gençlik buluşması, çocukları zeytinle tanıştıracak eğlenceli etkinlikler ve zeytin ağacı hasat şenliği gibi etkinliklerin yanı sıra, festival etkinliklerinin Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu ile geleneksel köy kahvaltısı ve Mehmet Erdem konseri ile devam edeceğini açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X