Gemlik’te gergin meclis

Gemlik Belediye Meclisi’nin eylül ayı ilk oturumu gergin başladı. CHP grubu siyah bant takıp, söz haklarının engellendiğini ifade ederek üç dakikalık sessizlik eylemi yaptı.

Gemlik’te gergin meclis

CEMAL KIRGIZ

Önergelerin görüşülmesi sonrasında kürsüye gelen CHP Grup Sözcüsü Emir Birgün, Cihatlı konutları tahsisine yönelik özel yönetmelik taslağının AK Partili Meclis Üyelerinin oylarıyla oy çokluğuyla meclisten geçtiğini belirterek, yönetmeliğin aykırı hükümler içerdiğini öne sürdü. Puanlama kriterlerinin özel yönetmelikte kaldırıldığını ifade eden Emir Birgün, “Biz bin 400 konutun tamamından ve ilk etap 150 daireden sadece dar gelirliler yararlansın, şehit aileleri, dullar, evde yatalak olanlar için de kriterler pozitif olarak belirlensin istiyoruz” diye konuştu. 

Emir Birgün, “Kabul edilen yönetmelikle dar gelirli vatandaşımızın daire bedelinin tamamını 21 gün içinde ödemesi, bu ödemeyi yapmak üzere bankalardan kredi kullanmalarına endekslenmiştir. Bu şartlarda Gemlik Belediyesi’nden daire alabilmesinin çok zor olduğu ortadadır. Yönetmelikte, dar gelirli vatandaşlarımıza tahsis edilecek sosyal konutlarda ayrım yapmadan, tebliğ tarihinden itibaren 21 gün içinde konut bedelinin tamamının ödenmesinin istenmesi, sosyal belediyecilik kavramı ile ne kadar bağdaşabilir? Umarım sonuçları güzel olur. Dar gelirli vatandaşlarımız haklarına kavuşur” dedi.

Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise yönetmeliklerin değişebileceğini ifade ederek, sosyal konutlar ile ilgili gerekli yönetmelik değişikliklerinin eylül ayı ikinci oturumunda yeniden ele alınabileceğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X